Faber: Fed insanlara para kaybettirecek

Doktor Kıyamet lakaplı yatırımcı Marc Faber, Fed’in yarattığı varlık balonuyla insanların servetlerini kaybetme riskinin olduğunu söyledi.

Faber: Fed insanlara para kaybettirecek

Doktor Kıyamet’ten ABD Merkez Bankası Fed’in varlık alımı stratejisine oldukça farklı bir yorum geldi.

CNBC’ye konuşan ünlü yatırımcı Marc Faber, Fed’in parasal genişleme stratejisiyle varlık balonu yarattığını söyledi ve şöyle devam etti: "ABD olarak biz bir balon yaratıyoruz. Kaldıraç ya da borç olarak çok büyük bir balonumuz var."

Faber, Nisan 2012’de dünyada insanların büyük bir varlık kaybı sürecine gireceğini ve zengin kesimlerin mal varlıklarının yarısından fazlasını kaybedeceğini söylemişti. Doktor Kıyamet bu konudaki görüşlerini yineledi ve Fed’in yarattığı varlık balonundan dolayı insanların mal varlıklarını kaybetme riskinin devam ettiğini belirtti. Faber, er ya da geç deflasyonist bir çöküşün yaşanacağını kaydetti.

'VARLIK ALIMLARI DAİMİ OLABİLİR'
Ünlü yatırımcı, Fed’in azaltması beklenen varlık satın alımlarının daimi olacağını söyledi. Faber, şu anda sorulması gereken sorunun Fed’in ne zaman varlık azaltacağı değil, varlık alımlarını ne zaman artıracağı olması gerektiğini kaydetti. Faber, “Asıl soru, Fed ne zaman varlık alımlarını aylık 150 milyar dolar, 200 milyar dolar ya da 1 trilyon dolara çıkaracak?” dedi.

HABERİN DEVAMI CNBCE.COM 'DA

Sayfa Yükleniyor...