Facebook'un ilk çeyrek geliri yüzde 52 arttı

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, bu yılın ilk çeyreğinde 5,38 milyar dolar gelir elde etti.

Facebook'un ilk çeyrek geliri yüzde 52 arttı

Facebook'un bu yılın ilk çeyrek geliri, geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 52 artarak 5,38 milyar dolar oldu.

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitelerinden Facebook, New York borsasının kapanmasının ardından, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin bilançosunu açıkladı.

Buna göre, Facebook 31 Mart'ta sona eren 2016 yılı ilk çeyreğinde 5,38 milyar dolar gelire ulaştı. Bir önceki senenin aynı döneminde şirket 3,54 milyar dolar gelir elde etmişti.

Geçen yılın ilk çeyreğinde 512 milyon dolarlık net kar yakalayan Facebook, 2016'nın ilk çeyreğinde ise net karını 1,51 milyar dolara çıkardı.

Facebook'un kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı (CEO) Mark Zuckerberg, finansal sonuçlara ilişkin açıklamasında, "Bu yıla harika bir başlangıç yaptık. Dünyada herkese istedikleri kişilerle paylaşım yapma gücünü verebilmek için 10 yıllık yol haritamıza odaklanmış durumdayız" ifadesini kullandı.

KULLANICI SAYISINDA ARTIŞ

Bu yılın ilk üç ayında Facebook'un günlük ve aylık aktif kullanıcı sayısında da artış gözlendi.

Günlük aktif kullanıcı sayısı Ocak-Mart döneminde ortalama 1,09 milyar kişi olurken, bu sayı yıldan yıla yüzde 16'lık artış gösterdi ve bu kişilerin 989 milyonunun mobil cihazlardan Facebook'u kullandığı belirtildi.

Facebook'u kullanan aylık aktif kullanıcı sayısı da aynı dönemde 1,65 milyar kişiye ulaşarak, bir önceki yılın ilk üç ayına göre yüzde 15'lik artış kaydederken, bu kişilerin 1,51 milyarının mobil cihazlardan bağlandığı bildirildi.

Finansal raporda, ayrıca Facebook'un ilk çeyrek reklam gelirlerinin 5,2 milyar dolara ulaşarak, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 57 artış kaydettiği vurgulandı. Söz konusu gelir, geçen yılın Ocak-Mart döneminde 3,3 milyar dolardı.

Facebook'un hisseleri, New York borsasının kapanmasının ardından gerçekleşen sınırlı işlemlerde yüzde 9'dan fazla değer kazandı. Analistler, beklentilerin üzerinde gelen bilanço rakamlarının, şirketin hisselerine asıl yansımasının perşembe günü olacağına dikkati çekiyor.

Sayfa Yükleniyor...