Faiz 5 ayın en düşüğünde

Merkez Bankası Başkanlığı belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla 2 ve 10 yıllık gösterge faizler yaklaşık beş ayın en düşüğüne geriledi.

Faiz 5 ayın en düşüğünde

Merkez Bankası Başkanlığı'na atanacak yeni isme yönelik belirsizliğin ortadan kalkmasıyla birlikte 2 ve 10 yıllık gösterge tahvil faizleri yaklaşık beş ayın en düşük seviyelerine geriledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, görev süresi 19 Nisan'da dolacak olan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın yerine mevcut durumda Merkez Bankası Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Murat Çetinkaya'nın atanmasını öngören kararnamenin Bakanlar Kurulu toplantısında imzaya açılması talimatı verdi.

Tahvil faizlerindeki düşüş Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in görev süresi 19 Nisan'da sona erecek olan Merkez Bankası başkanının belirlenmesinde son aşamaya gelindiğini ve yeni başkanın kurum içerisinden olacağını söylemesi ardından başlarken, sonrasında gelen açıklamalarla kademeli olarak devam etti.

Şimşek'in açıklaması öncesi yüzde 9.90 civarında olan 10 yıllık gösterge tahvil faizi kademeli olarak yüzde 9.78'e, yüzde 9.92 seviyesinde olan 2 yıllık gösterge tahvil faizi ise yüzde 9.75'e kadar geriledi.

Sayfa Yükleniyor...