Faiz artışı yaklaşıyor ama eylülde olmayacak gibi

Tutanaklara göre, Fed üyeleri ekonomik şartların faiz artışına henüz hazır olmadığı, ancak bu noktaya yaklaşmakta olduğu görüşünde birleşti

Faiz artışı yaklaşıyor ama eylülde olmayacak gibi

Fed'in 28-29 Temmuz toplantısına ait tutanaklar açıklandı. Tutanaklara göre şartlar faiz artışının yaklaştığına işaret ediyor. Ancak yaklaşık 10 yıl sonra yapılacak ilk artış için uygun şartların henüz oluşmadığı vurgulandı.

Açıklamaya göre, bazı komite üyeleri enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru ilerlediği konusunda henüz kanıt görmediğini belirtti. Komitede sadece bir üye Temmuz'da faiz artışına hazır olunduğunu düşünüyor.

Fed bir sonraki toplantısını 16-17 Eylül tarihlerinde yapacak. 

TEMMUZ'DA FAİZ ARTIŞ SİNYALİ NET DEĞİL 

Fed'in temmuz toplantısı tutanakları, Çin devalüasyonundan önce gerçekleştiği için bugünkü şartlarda finans piyasası Fed'den eylülde faiz artışı beklemiyor. 

Artırım konusunda karışık mesajlar içeren temmuz ayı tutanaklarında "Pek çok üye, politika sıkılaşması için uygun şartların oluştuğu konusunda emin olmasa da, şartların o noktaya yaklaştığını belirtti" denildi.

Tutanaklardan çıkan mesaj, Eylül'de artırım ihtimalinin hala masada olduğu, ancak adım atılması konusunda üyeler arasında farklı fikirler olduğu yönünde algılandı.

Dolar endeksinin ağustostaki hızlı yükselişi sonrası eylülde faiz artışı bekleyenlerin sayısı azaldı.

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Dünya Ekonomisi
  • Amerika

Sayfa Yükleniyor...