Faiz indirim sinyaliyle dolar 2,38 TL’yi gördü

Merkez Bankası’nın faiz indirim sinyali doları içeride ateşledi. Dolar/TL kuru 2,38 seviyesini görerek bankalararası piyasada 16 Aralık’tan beri en yüksek seviyeye ulaştı.

Faiz indirim sinyaliyle dolar 2,38 TL’yi gördü

Bir taraftan Fed toplantısında açıklanacak kritik bilgilerin bekleyişi bir taraftan Merkez Bankası’nın gelecek hafta acil bir toplantı ile faiz indirimi yapacağı sinyali...

Dolardaki yükseliş durmuyor... Dün 2.35 civarında işlem gören dolar kurunda bugün tekrar hareket yukarı yöne döndü. Dolar öğleden sonta 2.37'yi aşarak 15.20 sularında bankalararası piyasada 2,3820’yi gördü. Bu rakam dolar kurunun 16 Aralık’tan beri gördüğü en yüksek rakam.

"2-3 YIL DAHA DOLARIN YILI OLABİLİR"

Dolar kuru dünyada da yükseliyor. Geçen yılın ortasından bu yana yaklaşık yüzde 18 yükselen dolar endeksi 2015’de de yükselişini sürdürüyor.

Alman Deutsche Bank da dolar kurunun, ABD ekonomisinin büyümesi ve Fed’in faiz oranlarını artırması ile önümüzdeki iki üç yıl boyunca ralli yapabileceğine dair bir rapor yayınladı. New York’taki Deutsche Bank Securities başekonomisti Peter Hooper, “Temeller oldukça iyi. Döviz piyasaları için en görünür senaryo dolar kurundaki kalıcı yükseliş gibi görnüyor” dedi.

Sayfa Yükleniyor...