Canikli: Faizde düşüş trendi devam etmek zorunda

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, faiz indirim kararları nedeniyle bankaları tebrik ettiğini belirterek, "Faizdeki düşüş trendi sürmek, devam etmek zorundadır" dedi.

Canikli: Faizde düşüş trendi devam etmek zorunda

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'nin açılışındaki konuşmasında bankaların faiz indirimlerine yönelik değerlendirme yaptı.

Canikli, şunları kaydetti:

"Bankalarımızı bu kararları nedeniyle tebrik ediyoruz. Faizdeki düşüş trendi sürmek, devam etmek zorundadır. İnşallah devam edecektir. Hiçbir şekilde piyasaya müdahale edecek bir durumun söz konusu olmayacağının altını çiziyorum, açık olarak ifade ediyorum. Aynı şekilde rekabet şartlarının da hiçbir şekilde ihlali söz konusu olmayacaktır. Tamamen istişari bir yöntemle, karşılıklı görüşerek bu meseleyi halletmeye çalışıyoruz. Bu yöntemin de başarılı olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız; talimatınızı inşallah önümüzdeki dönemde ivme kazandırarak hayata geçirmeye çalışacağız, bu son derece önemli. Dünya, küresel anlamda sıkıntılı bir dönemden geçiyor ama Türkiye, bütün zor şartlara rağmen yoluna yürümeye devam ediyor."

Sayfa Yükleniyor...