Faizde indirim sürecek mi?

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından yatırım bankaları ve aracı kurumlardan gelen yorumlarda faiz indirimlerinin devam edeceği öngörüldü.

JP Morgan, ekonomik toparlanmanın Merkez Bankası için baz senaryo haline geldiğini ifade ederek, Ağustos'ta 25 baz puanlık son bir indirimin yapılacağını tahmin ederken; Goldman Sachs, Merkez Bankası'nın Ağustos'ta faizi 25 baz puan aşağı çektikten sonra faiz indirimlerine ara vereceğini öngördü.

Goldman Sachs, Merkez Bankası'nın Ağustos sonrasında faiz indirmese de ekonomik toparlanmayı takip ederek elini faiz tetiğinde tutacağı görüşünde.

Oyak yatırımın yorumunda da Merkez Bankası'nın Ağustos'ta gösterge faizi 25 baz puan aşağı çekeceği tahmini yer alıyor. Ancak Oyak'a göre, tek haneli faiz rakamları özellikle yılın son çeyreğinde kur üzerinde baskı yaratabilir.

Ekspres Yatırım ise Merkez Bankası'nın faiz indirimi için daha alanı bulunduğu görüşünde.

Banka'nın dünkü açıklamasıyla güçlü bir faiz indirimi sinyali verdiğini vurgulayan Ekspres Yatırım, bankanın Ağustos'ta 50, Eyül ve Ekim'de ise 25'er baz puanlık indirime gideceğini tahmin etti.

Sayfa Yükleniyor...