FAZ: Fiat el sıkışıp, 18 bin kişiyi çıkaracak

Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi, Fiat'ın GM Avrupa ile anlaşması halinde 18 bin kişiyi işten çıkaracağını yazdı. Fiat iddiayı yalanladı.

FAZ: Fiat el sıkışıp, 18 bin kişiyi çıkaracak

ABD'li otomotiv şirketi Chrysler'dan sonra General Motors Avrupa'ya bağlı Opel ve Vauxhall ile ilgilenen İtalyan otomotiv firması Fiat'ın, GM Avrupa ile anlaşması halinde 18 bin kişiyi işten çıkaracağı iddia edildi.

Almanya'da yayımlanan Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi, 3 Nisan 2009 tarihli Fiat strateji planına dayanarak yazdığı haberinde, Fiat'ın, İngiltere'deki Vauxhall fabrikalarından ve İtalya'daki iki Fiat fabrikasından personel çıkaracağını ileri sürdü.

Haberde, İngiltere'de Vauxhall'ın Luton ile Ellesmere Port bölgelerindeki montaj tesisleri, Belçika'da Antwerp kentindeki Opel fabrikası ve İtalya'da Napoli kenti yakınındaki Pomigliano ve Sicilya'daki Termini Imerese'de bulunan Fiat fabrikalarının kapatılacağı ifade edildi.

Almanya'da Bochum, Kaiserslautern ve Ruesselsheim'de vites kutusu üretilen üç fabrikanın da kısmen kapatılacağı kaydedildi.

Fiat ise bu bilginin kendisine ait olmadığını ve Fiat'ın hazırladığı herhangi bir planın parçası olmadığını bildirdi.

İngiliz Vauxhall ve Alman Opel'in sahibi GM Avrupa'nın ticari faaliyetlerini satın almak isteyen Fiat'ın CEO'su Sergio Marchionne, önceki gün Opel teklifini görüşmek için Alman yetkililerle biraraya gelmişti.

Potansiyel iflas tehlikesiyle karşı karşıya bulunan GM, yeniden yapılanmak için Avrupa'daki ticari faaliyetlerini elden çıkarması için baskı altında bulunuyor. GM Avrupa, 54 bin kişiye istihdam sağlıyor.

Sayfa Yükleniyor...