Fed Başkanı Powell: Enflasyon hedefi için büyümeyi destekleyeceğiz

Fed Başkanı Powell, Jackson Hole zirvesinde ABD ekonomisi ve para politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu. ABD Başkanı Trump da, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Alışıldığı gibi Fed hiçbir şey yapmadı" ifadesini kullandı.

Fed Başkanı Powell: Enflasyon hedefi için büyümeyi destekleyeceğiz

Fed Başkanı Jerome Powell, Kansas City Fed'in düzenlediği Jackson Hole zirvesindeki sunumunda ABD ekonomisi ve para politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Powell yaptığı konuşmada, politika yapıcıların enflasyonu yüzde 2,0 düzeyinde tutabilmek için büyümeyi desteklemeye yönelik adımlar atacaklarını söyledi.

Powell, Çin'in ithalata yönelik yeni vergilerini, özellikle Almanya ve Çin'de olmak üzere küresel yavaşlamaya dair daha fazla kanıtı ve artan anlaşmasız Brexit ihtimali, Hong Kong'da yükselen tansiyon gibi jeopolitik gelişmeleri takip ettiklerini ifade etti.

JACKSON HOLE SONRASI DOLARDA SON DURUM

Küresel riskleri işaret eden Powell, "Hem sakin hem de kriz durumlarında kullandığımız para politikası araçlarını inceleyerek, elimizdeki araçları genişletip genişletmeme kararı alacağız” dedi.

TRUMP: ALIŞILDIĞI GİBİ FED HİÇBİR ŞEY YAPMADI

ABD Başkanı Trump, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Alışıldığı gibi Fed hiçbir şey yapmadı" ifadesini kullandı.

Trump, "Yaptıklarımı bilmeden ya da sormadan konuşabilmeleri inanılmaz ki bu yakında açıklanacak. Çok güçlü bir dolara ve zayıf bir Fed'e sahibiz. İkisiyle de zekice çalışacağım ve Amerika harika olacak. Tek sorum şu, "Bizim büyük düşmanımız Jay Powell mı yoksa Başkan Xi mi?

FED BAŞKANI POWELL NEDEN KAFALARI KARIŞTIRDI?-VİDEO

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Trump
  • Ekonomi
  • dolar kuru
  • FED
  • Faiz

Sayfa Yükleniyor...