Fed başkanları farklı konuştu

San Francisco Fed Başkanı Williams, Fed'in kademeli faiz artırımlarına bu yıl içinde başlayacağını öngördü. Chicago Fed Başkanı Evans ise, faizi daha sonra artırmanın ABD ekonomisine daha fazla yardımcı olacağını söyledi.

Fed başkanları farklı konuştu

San Francisco Fed Başkanı John Williams, Fed'in kademeli faiz artırımlarına bu yıl içinde başlayacağını öngördü.

Faizi artırma kararı almadan önce ekonomiyle ilgili biraz daha bilgi edinmeye ihtiyacı olduğunu belirten Williams, bazı varlık fiyatlarının geldiği seviyelerden dolayı bir takım dengesizlik işaretleri görmeye başladığını ifade etti.

UYGUN ZAMAN 2016 ORTASINDAN ÖNCE GELMEYEBİLİR

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, faizi daha sonra artırmanın Amerikan ekonomisine daha fazla yardımcı olacağını söyledi.

Faiz artırımı için en uygun zamanın 2016 ortasından önce gelmeyebileceğini belirten Evans, faiz politikasını fazla erken normalleştirmeye başlamanın beraberinde riskler getireceğini dile getirdi. 

EKİM AYINDA BİLE ADIM GELEBİLİR

New York Fed Başkanı William Dudley ise dün, Fed'in bu yıl içinde faiz artırma planını muhafaza ettiğini ve merkez bankasının Ekim ayındaki toplantıda bile adım atılabileceğini söylemişti. Evans ve Dudley'in bu yıl faiz kararlarında oy kullanma hakkı bulunuyor.

Sayfa Yükleniyor...