FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Faiz beklentisi ne yönde? (2023 FED haziran ayı PPK faiz kararı)

ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararı, global borsada yatırımı olan vatandaşlar tarafından sorgulanmaya devam ediyor. FED nisan ayında faiz kararını 25 baz puan artırarak 16 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5-5,25 aralığına yükseltmişti. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Faiz beklentisi ne yönde?

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Faiz beklentisi ne yönde? (2023 FED haziran ayı PPK faiz kararı)

Haziran ayı FED faiz kararı toplantısı, dolar, altın ve kripto para yatırımcıları tarafından yakından takip ediliyor. FED Başkanı Jerome Powell'ın cuma günkü açıklamalarında 'in faiz artışlarını durdurabileceği sinyali vermesinin ardından, haziran ayı faiz beklentisi araştırılıyor. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN?

Merkez bankası (FED) faiz kararı toplantı takvimi belli oldu.

Buna göre; FED faiz kararı toplantısı 14 Haziran tarihinde yapılacak ve akşam kritik faiz kararı açıklanacak.

FED FAİZ BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

ABD () Başkanı Jerome Powell'ın cuma günkü açıklamalarında Fed'in faiz artışlarını durdurabileceği sinyali vermesi, pay piyasalarındaki satış baskısını sınırladı.

Powell, bankacılık sektöründeki gelişmelerin kredi koşullarının sıkılaşmasına katkıda bulunduğunu, faiz oranlarının normalde olması gerektiği kadar yükselmesinin gerekmeyebileceğini ifade etti.

Fed'in mevcut politikasını "kısıtlayıcı" olarak nitelendiren Powell, şimdiye kadarki sıkılaşmanın gecikmeli etkileri ve son bankacılık streslerinden kaynaklanan kredi sıkılaşmasının boyutu hakkında belirsizlikle karşı karşıya olduklarını aktardı.

Powell, bankanın gelecek kararlarının verilere ve gelişen görünüme bağlı alınacağını yineledi.

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamaları da takip ediliyor. San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, Fed'in, para politikası kararlarını alırken verilere bağlı kalması gerektiğini belirterek, haziran toplantısından önce birçok verinin daha açıklanacağını anımsattı.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard da Fed'in, politika faizinde bu yıl belki 50 baz puan daha artış yapmak zorunda kalabileceğini aktardı.

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Faiz beklentisi ne yönde? (2023 FED haziran ayı PPK faiz kararı) - 1

NİSAN AYI FED FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı. Fed, politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırarak 16 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5-5,25 aralığına yükseltti.

  • DÖVİZ TÜRÜ Satış Değişim % Saat

Sayfa Yükleniyor...