FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta? Powell'dan faiz sinyali (2022 FED yıl sonu faiz toplantısı)

ABD Merkez Bankası (FED) tarafından yıl sonu faiz kararı beklenmeye devam ediyor. Küresel piyasaların merakla beklediği 2022 yılının son faiz toplantısı öncesinde, dolar, altın ve kripto para fiyatlanmaları gündeme geliyor. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?

FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta? Powell'dan faiz sinyali (2022 FED yıl sonu faiz toplantısı)

FED faiz kararı toplantısı için geri sayım başladı. Binlerce yatırımcının yakından takip ettiği FED kararları, altın ve yatırımlarını etkileyebiliyor. Peki, FED'in yıl sonu faiz kararı ne zaman açıklanacak?

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN?

FED’in sitesinde yer alan toplantı takvimine göre, bir sonraki faiz kararını toplantı tarihi belli oldu.

Buna göre; FED faiz kararı yılın son FED toplantısı 13-14 Aralık tarihlerinde yapılacak. Aralık toplantısında FED yeni yıldaki ekonomik öngörülerini açıklayacak.

14 Aralık akşamı saat 21.30'da ise FED Başkanı Jerome Powell basın toplantısı düzenleyerek öngörülerini belirtecek.

FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta? Powell'dan faiz sinyali (2022 FED yıl sonu faiz toplantısı) - 1

POWELL'DAN FAİZ AÇIKLAMASI

artırım hızını ise yavaşlatabileceklerini belirten Powell, "Enflasyonu düşürmeye yetecek sıkılaşma düzeyine yaklaşırken, faiz artış hızımızı biraz yumuşatmak mantıklı. Faiz artış hızımızı yavaşlatmamızın zamanı aralık toplantısında gelebilir." diye konuştu.

Powell, "Enflasyonu kontrol edebilmek için faizi daha ne kadar artırmamız gerekeceği ve para politikasını ne kadar süre kısıtlayıcı şekilde tutacağımız, faiz artırım konusundaki yavaşlamaya ilişkin zamanlamadan çok daha önemli." değerlendirmesinde bulundu.

EKİM AYI FED FAİZ KARARI NE OLDU?

ABD () Ekim ayı faiz kararını açıkladı. Fed, politika faizini beklentiler doğrultusunda 75 baz puan artırarak yüzde 3,75 ile 4 aralığına yükseltti. Banka, böylece üst üste dördüncü kez 75 baz puan artışa gitmiş oldu.

Sayfa Yükleniyor...