Fed gösterge faizini değiştirmedi

ABD Merkez Bankası (Fed), yüzde 0 ile 0,25 aralığındaki gösterge faiz oranını değiştirmedi.

Fed gösterge faizini değiştirmedi

Fed'in Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) iki gün süren toplantısı bugün sona erdi. Fed, yüzde 0-0,25 olan gösterge faiz oranında değişikliğe gitmedi.

ABD Merkez Bankası yaptığı açıklamada, ''ekonomik koşulların muhtemelen faiz oranlarını uzun bir süre olağanüstü düşük seviyelerde tutulmasını gerektireceğini'' belirtti.

Fed, 16 Aralık 2008 tarihinde yüzde 0 ile 0,25 aralığına çektiği gösterge faiz oranını o tarihten bu yana değiştirmedi.

İşsizlik sorunu nedeniyle ekonomide tam bir canlanma görülünceye kadar faizleri rekor düzeyde düşük tutma politikasını sürdürmesi beklenen Fed, faizlerin zamanından önce yükseltilmesinin, ekonomideki toparlanmayı olumsuz etkileyebileceğinden kaygılanıyor.

DÜZELME DEVAM EDİYOR
Fed, ekonominin düzelmeye devam ettiğini ve istihdam piyasasındaki kötü gidişatın hafiflediğini bildirdi.

Fed, acil kredi olanaklarının büyük bölümünü planlandığı gibi 1 Şubat'ta devre dışı bırakacağını belirterek, ekonomideki düzelmenin altını çizdi. Açıklamada, ''Ekonomik faaliyet düzelmeyi sürdürdü, istihdam piyasasındaki kötüleşme hafifledi'' denildi.

Fed, geçen yıl finansal krizle mücadelede ekonomiye 1 trilyon dolardan fazla kaynak sağlayarak, bir dizi acil önlem almıştı.

Fed açıklamasında, ''kaynak kullanımında düşük faizler, durgun enflasyon eğilimleri ve istikrarlı enflasyon beklentileri dahil ekonomik koşulların, muhtemelen faiz oranlarının uzun bir süre olağanüstü düşük seviyelerde tutulmasını gerektireceği'' ifadesini kullandı.

Fed, 16 Aralık 2008 tarihinde yüzde 0 ile 0,25 aralığına çektiği gösterge faiz oranını o tarihten bu yana değiştirmedi.

New York'ta Easy Forex şirketinden piyasa uzmanı Melvin Harris, Fed'in faiz kararının, mevcut faiz oranlarını gelecek yılın ikinci yarısına kadar yükseltmeyeceğini teyit ettiğini söyledi.

Senato Bankacılık Komitesi yarın, Fed Başkanı Ben Bernanke'nin ikinci bir dört yıl daha Fed başkanlığı görevi için adaylığını oylayacak.

Sayfa Yükleniyor...