Fed her ay 40 milyar dolar verecek

Fed istihdamda düzelme görülene kadar her ay milyar 40 milyar dolarlık tahvil alımı yapacak.

Fed her ay 40 milyar dolar verecek

ABD Merkez Bankası (Fed), ekonomiye yönelik yeni bir güçlü destek programı daha başlatarak, zayıf istihdam pazarında sürekli bir düzelme görülene kadar her ay 40 milyar dolarlık mortgage destekli menkul kıymet satın alacak.

Fed'in yeni ucu açık tahvil alım programı, daha önce yürütülen diğer iki programdan farklı olarak, sadece mortgage destekli menkul kıymetlerin alınmasını öngörüyor ve Fed Başkanı Ben Bernanke'nin ABD'nin toparlanmasındaki "eksik kalan piston" olarak tanımladığı konut sektörünün korunmasını hedefliyor.

Bernanke, "İstihdamdaki durum ciddi bir endişe kaynağı. , ılımlı bir toparlanma yolunda görünürken; işsizlik oranının azaltılmasında önemli ilerleme sağlanacak kadar hızlı büyümüyor" dedi.

Fed dün sona eren toplantısı sonunda ayrıca, faizlerin bulunduğu tarihi düşük seviyede en az 2015 ortasına kadar tutulabileceğini de açıkladı. Banka daha önce, faizlerin en az 2014 sonuna kadar bulunduğu seviyede kalacağını belirtmişti.

Fed Aralık 2008'de yaşanan derin resesyonla mücadele çerçevesinde politika faizini sıfır ile yüzde 0.25 aralığına indirmişti.

Sayfa Yükleniyor...