Fed: İşsizlik sürerse tahvil alımı artabilir

Fed Başkanı Bernanke, yüksek işsizliğin devam etmesi halinde tahvil alımını artırabileceklerini belirtti.

Fed: İşsizlik sürerse tahvil alımı artabilir

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke, ekonominin alınan tedbirlere tepki vermemesi ve yüksek işsizliğin devam etmesi halinde 600 milyar dolarlık Hazine tahvili alımının artırılabileceğini söyledi.

Bernanke, CBS televizyonunda Pazar günü yayımlanan söyleşisinde Fed'in politikalarını sürekli olarak değerlendirdiğini ve tahvil alım miktarını ekonominin kaydettiği gelişmeye göre artırabileceğini veya azaltabileceğini söyledi.

Bernanke, Fed'in ABD ekonomisindeki zayıf toparlanmayı desteklemek için adım attığını ifade ederek, tahvil alımlarının ileride enflasyonda artışa yol açacağı eleştirilerine de katılmadığını belirtti.

Bernanke, merkez bankasının Kasım ayında aldığı 600 milyar dolarlık tahvil alımını artırıp artıramayacağı yönündeki soruya, "(Alınacak tahvil miktarında artış yapılması) elbette mümkün. Programın etkinliğine, enflasyona ve ekonominin gidişatına göre değişebilir" cevabını verdi. Bernanke planlanandan daha az tahvil alımı yapılmasının da olasılık dahilinde olduğunu söyledi.

Sayfa Yükleniyor...