Fed: İyileşmeye ilişkin belirsiz işaretler var

Fed Başkanı Bernanke, ekonomik aktivitedeki keskin düşüşün yavaşlayabileceğine ilişkin belli belirsiz işaretler gördüklerini söyledi.

Fed: İyileşmeye ilişkin belirsiz işaretler var

Atlanta'da yapacağı konuşmanın metninde ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke, konut ve otomobil satışları, konut inşaatı ve tüketici harcamalarındaki son verilerinin iyileşmeye ilişkin işaretler olduğunu belirtti.

Bernanke, kalıcı bir iyileşmenin hükümetin sağlıksız mali piyasaları istikrara kavuşturma ve kredi akışının yeniden daha rahat hale getirme başarısında yattığını ifade etti.

Merkez Bankası ve Hazine tarafından alınan önlemleri anlatan Bernanke, bu çabaların devam edeceğini, ancak bazı programların bir gün enflasyon için tehdit inşa etmesinin teşvik edilmesini önlemek için kaldırılmak zorunda olacağını kaydetti.

Bernanke, ekonomik aktivitenin düzgünleştirilmesinin iyileşme için ilk adım olduğunu belirterek, ''Mali sistemimizi ve kredi piyasalarını istikrara kavuşturmadan sürdürülebilir iyileşmeye sahip olamayacağımızdan emin olun'' dedi.

Fed'in bu konularda gelişme kaydettiğini ifade eden Bernanke, mali ve kredi piyasalarında stresi hafifletmek için çalışmaya devam edeceğini ve böylece bu piyasaların normal bir şekilde çalışacağını söyledi.

Sayfa Yükleniyor...