Festival Evleri sizi bekliyor!

3-6 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek olan Emlak Festivali’nde 500 civarında konut satışa sunulacak.

Festival Evleri sizi bekliyor!

Nisan ayında kriz engeline takılıp ertelenen Emlak Festivali, 3-6 Aralık tarihlerinde kapılarını açacak. Realist Expo organizatörlüğünde ve Buvan Yatırım desteğiyle İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek organizazsyona katılacak olan 100'e yakın firma 300 proje sergileyecek.

Fuara 100 bine yakın ziyaretçi beklediklerini söyleyen Buvan Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Buvan, fuarın son 2 gününde gerçekleştirecekleri müzayede ile 500'e yakın konut satılmasına aracılık edeceklerini kaydetti. Konut sektöründeki hareketliliği fırsat bilerek fuar organizasyonlarını hızlandırmaya karar verdiklerini aktaran Buvan, eylül ayının 15'inden itibaren hareketliliğin daha da artacağını bu konuda piyasadan olumlu talepler aldıklarını belirtti. "İnşaat firmaları aralık ayına kadar daire fiyatlarına zam yapsalar bile fuarda indirimli konutlar satılacak" diyen Buvan, bu konuda birçok inşaat firması ile anlaştıklarını açıkladı.

Bankacılar da fuara katılacak
Geçen yıl krizin ortasında fuarın 50 bin ziyaretçi sayısına ulaştığını belirten Buvan, bu yılki organizasyona bankacıları da katılımcı olarak eklemeyi düşündüklerini söyledi. Fuarın sadece satış amaçlı düzenlenmediğine de dikkat çeken Buvan, "Faiz oranlarının düşüşü sektörde birçok yeniliği beraberinde getiriyor. Fiyatlar yükselişe geçse bile firmalar fuarda indirime gidecek. Özellikle orta gelirliye yönelik konut projeleri ön planda olacak. Gelen müşterilere danışmanlık hizmetleri de vererek yönlendirme yapacağız" dedi.

Öte yandan, mortgage brokerlığı konusunda Türkiye'nin en büyük inşaat şirketlerinden biriyle sponsorluk anlaşması imzalamak üzere olduklarını kaydeden Buvan, gayrimenkul projelerinde satış danışmanlığı yapmak üzere 200 mortgage broker'ı yetiştireceklerini açıkladı.

Sayfa Yükleniyor...