Fıkra gibi üst geçit

Rize Tophane Mahallesi'nde inşaa edilen 300 metre uzunluğunda, 2 metre genişliğindeki yaya üst geçidi, Rize Sahil yolu ile Cumhuriyet caddesi ve Atatürk caddesini birbirine bağlıyor ancak...

Fıkra gibi üst geçit

Dolgu alanı üzerinde başlayan, sahil duble yolu ile Menderes Bulvarı, Atatürk Caddesi ve Cumhuriyet Caddeleri'nin üzerinden geçen labirent gibi üst geçit görenleri şaşırtıyor. 5 caddeyi birbirine bağlayan, 4 girişi bulunan üst geçitte bir yayanın yolunu kaybetmemesi için yön tabelası gerekiyor.

Rizeli Mimar ve mühendis Mehmet Vural, 800 bin liraya mal olan, merdivensiz, hafif rampa şeklindeki yaya üst geçidinin kentin görüntüsünü bozduğunu belirtti.

Vural, "Bu üst geçit sahil ile kültür merkezi arasını birbirine bağlamak için yapılmıştı. Ancak kültür merkezi ile Cumhuriyet caddesine bağlanması çirkin bir görüntü ortaya çıkardı" dedi. Karadeniz Sahil Yolu'nun devreye girmesinin ardından sahile ulaşmakta zorluk yaşayan Rizeliler, çalışmaları olumlu, ancak biraz karışık buldu. 

Vatandaşların yaya ya da bisikletli olarak kullanabileceği merdivensiz üst geçidin engelli vatandaşların da kolayca sahile ulaşmasını sağlayacağını belirten Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, "Kent merkezini sahil yoluna bağlayacak olan üst geçit, sosyal yaşama da büyük katkı sağlayacak.

Fıkra gibi üst geçit - 1

Sahil yolu ile kapanan sahilimizi tekrar şehrimize ve vatandaşlarımıza geri vereceğiz" dedi. Bakırcı, geçidin Türkiye'deki en uzun yaya üst geçitlerden biri olacağını belirtti.

Rize'de şu anda ek yapılarak uzatılan yaya üst geçitten 26 Mayıs 2009 tarihinde İsmail Güngör adlı sürücü minibüsü ile yolun karşısına geçmişti. Aracında sürtünmelerden dolayı 2 bin liralık hasar oluşan Güngör'e trafik ekipleri 189 lira para cezası uygulanmış, bu olaydan sonra yaya üst geçidin iki girişine de demir levha konularak önlem alınmıştı. (HABERTURK)



Sayfa Yükleniyor...