Finansbank'ın kârı üç ayda ikiye katlandı

Yunanistan'ın en büyük bankası National Bank of Greece'in Türkiye'deki iştiraki Finansbank'ın ilk çeyrek net kârı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 104.1 artışla 296.4 milyon lira oldu.

Finansbank'ın kârı üç ayda ikiye katlandı

Finansbank'ın KAP'a gönderdiği konsolide olmayan mali tablolara göre bankanın kredi ve alacakları da ilk çeyrekte geçen yıl sonuna göre yüzde 7.1 artışla 26.63 milyar lira olarak gerçekleşti.

Toplam aktiflerini geçen yıl sonundaki seviyesinden yüzde 4.9 artırarak 39.9 milyar liraya çıkaran Finansbank'ın toplam mevduatı ise yüzde 0.6 artarak 24.6 milyar lira oldu.

Bankanın ilk çeyrekte net faiz gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.7 artışla 563.7 milyon lira olarak gerçekleşirken, net ücret ve komisyon gelirleri de yüzde 16.9 artışla 162.3 milyon lira olarak gerçekleşti.

Bankadan yapılan yazılı açıklamada, Finansbank'ın toplam kredilerini ilk üç ayda yüzde 6 artırarak 27.5 milyar liraya çıkardığı ve bilançosunun yüzde 69'unu kredilere tahsis ettiği belirtildi. Finansbank'ın sermaye yeterliliği rasyosu da bu dönemde yüzde 16.49 olarak gerçekleşti.

Bankanın ilk çeyrek sonuçlarını değerlendiren Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, kaynaklarını büyük ölçüde kurumsal ve bireysel müşterilerinin ihtiyaçlarına tahsis ettiklerini belirterek, "Bankanın toplam aktiflerin yüzde 69'una ulaşan kredi hacmi de müşterilere sağlanan desteği gösteriyor. Yılın ilk üç ayında 500'e yakın yeni çalışan alımı gerçekleştirerek istihdama da katkıda bulunduk" dedi.

İlk çeyrekte özkaynaklarını 5.3 milyar TL'ye çıkaran Finansbank'ın şube sayısını da 505'e çıkarken, çalışan sayısı da 12,000'e yaklaştı.

Sayfa Yükleniyor...