Fırıncılar Federasyonu: Ekmeğin kilosuna yüzde 15 zam

Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil Balcı, "Ekmeğin kilogram fiyatı yüzde 15 artıyor" dedi. Balcı ekmeğin fiyatının odalar tarafından belirleneceğini aktardı.

Fırıncılar Federasyonu: Ekmeğin kilosuna yüzde 15 zam

Fırıncılar Federasyonu'ndan ekmek fiyatlarına  açıklaması geldi.

Federasyon Başkanı Halil Balcı ekmeğin kilogram fiyatına yüzde 15 zam yapıldığını açıkladı. Yapılan zamla birlikte ekmeğin kilogram fiyatı 5 lira 75 kuruş olacak.

Balcı zamların tezgaha ne kadar yansıyacağına odaların karar vereceğini aktardı. Federasyon Başkanı Halil Balcı, "Hiçbir yerde yüzde 15'ten fazla artış olmayacak" şeklinde konuştu. 

fiyatlarına ilişkin ülke genelinde, "Ekmek fiyatlarında sessiz zam, gizli zam" gibi haberler olduğunu ifade eden Balcı, "İstanbul ilinde meydana gelen bu olay çok da gerçeği yansıtmamaktadır. İstanbul'un Beşiktaş, Şişli, Sarıyer ilçelerindeki toplam 84 ticaret odasına kayıtlı fırının ekmek fiyatları ilçedeki sıkıntılardan ve girdilerin daha fazla olmasından dolayı fiyat değişikliğine gitmesini, tüm İstanbul'a mal edilmesini veya ülke genelinde böyle bir değişiklik olmuş gibi yansıtılmasının doğru olmadığını düşünüyoruz." diye konuştu.

HER GÜN 12 MİLYON EKMEK ÇÖPE GİDİYOR

Sayfa Yükleniyor...