Fitch Fransa'yı uyardı

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Fransa'yı ''AAA'' olan uzun vadeli kredi notunu düşürebileceği yönünde uyardı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten yapılan açıklamada, istikrarlı ve geniş vergi tabanı ile desteklenen, ekonomisi çeşitlilik arz eden Fransa'nın ''AAA'' olan kredi notunu halihazırda hak ettiğine dikkat çekilerek, ancak Euro Bölgesi'ndeki borç krizinin derinleşmesi halinde Fransa'nın kredi notunun riske girebileceği uyarısında bulunuldu.

Fransa'nın kamu borcunun gayrisafi yurtiçi hasılaya (GSYH) oranının 2014'te yüzde 91,7'ye ulaşarak tepe yapacağına işaret eden Fitch, ülkenin bütçe açığının GSYH'ye oranının ise 2013'de yüzde 4 olacağı tahmininde bulundu.

Fitch, hükümetin 2013 yılında Fransa'nın bütçe açığının GSYH'ye oranının yüzde 3'e indirilmesi hedefi için daha fazla ek tedbire ihtiyaç duyulabileceğine dikkat çekerek, Fransız hükümetinin açıkladığı mali tedbirlerin, hükümetin mali konsolidasyon programının kredibilitesini güçlendireceğini vurguladı.

Öte yandan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's de pazartesi günü benzer gerekçelerle Fransa'yı notunu düşürebileceği yönünde uyarmıştı.

Sayfa Yükleniyor...