Fitch: Notu gözden geçirmeye yakınız

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, "Türkiye'nin kredi notunu her yıl gözden geçiriyoruz ve buna oldukça yakınız" dedi.

Fitch: Notu gözden geçirmeye yakınız

Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilirin bir kademe altında tutan kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in gelişmekte olan ülkeler birimi başkanı Paul Rawkins, mevzuattan ötürü Türkiye'nin kredi notunu her yıl gözden geçirdiklerini ve buna oldukça yaklaştıklarını söyledi.

Londra'da yapılan bir konferansta konuşan Rawkins Türkiye'nin kredi notu hakkında, "Oldukça yakın bir zamanda tekrar bakacağız, yasal durum her yıl gözden geçirmemizi gerektiriyor, buna da oldukça yaklaştık" dedi.

Rawkins, yaptığı sunumda "Baktığımız şey Türkiye'nin yumuşak inişi başarıp başaramadığı. Şu ana kadarki belirtiler iyi, çok şey yaptılar… Sorunlar, Türkiye'nin hâlâ çok volatil bir olması" dedi.

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilirin bir kademe altında olan BB+ seviyesinde, "durağan" görünümle bulunduruyor. Fitch geçen yıl Kasım ayında Türkiye'nin kredi notu görünümünü "pozitif"ten "durağan"a indirmişti.

Sayfa Yükleniyor...