Fitch: Raporlar iyi okunmuyor

Eleştirileri değerlendiren Fitch Türkiye Genel Müdürü Berker, raporların yeterince iyi okunmadığını ve Aralık ayındaki rapordan farklı birşey söylenmediğini belirtti.

Fitch: Raporlar iyi okunmuyor

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in kriz uyarılarına gelen tepkileri, kuruluşun Türkiye Genel Müdürü Ayşe Botan Berker, CNBC-e'nin canlı yayınında değerlendirdi...

Berker, "Aralık raporumuz dışında bir şey yok, yorum yapanlar önce raporu okusun. Bizim görüşlerimiz uzun vadeli görüşler. Haksız ve yersiz eleştiriliyoruz" dedi.

Türkiye ekonomisinin aşırı ısınması konusuna da değinen Berker, kredilerde tehlikeli bir durum olduğunu düşünmediğini belirtti.

Berker sözlerini şöyle sürdürdü: "Bireysel kredilerin milli gelire oranla düşük olduğunu görüyoruz. Hızlı büyümenin en büyük dezavantajı kredi kalitesinin düşük olması. Bundan dolayı artış hızının yavaşlaması gerektiğini düşünüyoruz. Artış hızının sınırlandırılmasında yarar var ama tehlikeli bir durum olduğunu düşünmüyorum."

Dış belirsizliklerin olası bir not artırımı önündeki en ciddi engel olduğunu kaydeden Berker, "Dış piyasalardaki belirsizliğin artması, Türkiye'deki dış finansman ihtiyacının karşılanabilirliğini tehlikeye attığı için gözlemlerimizi aktarıyoruz" diye konuştu.

FITCH NE DEMİŞTİ?
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch analisti Ed Parker, Türk ekonomisinde ısınma sinyalleri görüldüğünü belirterek, Türkiye'nin cari açık sorunu yüzünden AB'deki krize diğer gelişmekte olan ülkelerden daha açık olduğunu ve yüksek cari açığa bağlı belirsizlik nedeniyle not artışının da belirsiz olduğunu söyledi.

BAKAN 'FITCHLİK YAPMIŞ' DEMİŞTİ
Bakanı Çağlayan, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in yaptığı açıklamayı "Fitch yine Fitchliğini yapmış'' sözleriyle değerlendirmişti. Çağlayan, kuruluşların bir dönem kriz yaşayan İrlanda'ya en yüksek notları verdiklerini hatırlatmıştı.

Sayfa Yükleniyor...