Fitch'ten kritik Türkiye yorumu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye’de devam eden politik belirsizliğin ekonomik politika üzerindeki gerilimi artırabileceği ve bunun ülkedeki bankalar için ek riskler oluşturabileceği değerlendirmesinde bulundu.

Fitch'ten kritik Türkiye yorumu

Fitch'ten Türk bankalarına yönelik açıklama geldi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'den yapılan açıklamada, "Türkiye’de devam eden politik belirsizlik ekonomik politika üzerindeki gerilimi artırabilir, ülkedeki bankalar için ek riskler oluşturabilir" ifadesi yer aldı.

Fitch, daha yavaş büyümenin, Türk Lirası’ndaki değer kaybının, daha yüksek faiz oranlarının ve Türkiye’ye ilişkin daha zayıf yatırımcı algısının bankaların kredi profilleri üzerinde baskı oluşturabileceğini vurguladı.

Açıklamada, "Temel senaryomuzda bankaların faaliyet ortamındaki bozulmanın ılımlı seviyede olması var. Bankaların orta seviye şokları absorbe edebilecek sermaye ve likidite tamponları mevcut" ifadesine yer verildi.

Fitch, liradaki değer kaybının gelecek dönemde diğer para birimleri karşısında devam etmesi durumunda, döviz cinsinden borçlanan şirketleri için dikkate değer bir riskin oluşabileceği uyarısında bulundu. Liradaki değer kaybının faiz artışına neden olması durumunda, bankaların marjlarının ve sermayelerinin etkilenebileceğinin altı çizildi.

Sayfa Yükleniyor...