Fiyatlar 59 bin TL'den başlıyor

Dumankaya İnşaat, Tuzla-Aydınlı’da 8 bin 300 metrekarelik bir alanda yer alacak ve 3 bloktan 330 daireden oluşacak Dumankaya Dizayn ismiyle yeni bir konut projesi gerçekleştiriyor.

Fiyatlar 59 bin TL'den başlıyor

Projede stüdyo daireler KDV hariç fiyatlarla 59 bin TL'den, 2+1 daireler 132 bin TL'den ve loft daireler de 277 bin TL'den başlıyor. Dizayn projesinde En yüksek fiyatı ise 409 bin TL ile 178 metrekarelik E sınıfı loft daireler oluşturuyor.

Projenin tanıtımı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, kriz ortamına karşın Dumankaya’nın 2009 yılını üretim ve satış açısından iyi bir yıl olarak geçirdiklerini ve 6 farklı projenin lansmanı yaptıklarını söyledi. Uğur Dumankaya geçen beş yılda şirket olarak toplam 5 bin 500 konut üretip sattıklarını ve bu rakamın 2 bin 135 gibi önemli bir bölümünün ise 2009’da üretildiğini, şimdiye kadar yaptıkları yatırım toplamının da 525 milyon TL’ye ulaştığını kaydetti.

“2010 İÇİN BEKLENTİMİZ OLUMLU, 3 BİN 404 KONUT ÜRETECEĞİZ”
Uğur Dumankaya, kurumsal firmalar ve marka değerleri yüksek inşaat şirketleri için konut fiyatlarında bir artış yaşanmamasına karşın, 2009 yılının başarılı, iyi ve dengeli bir yıl olarak geçtiğini ifade ederek, “2010 yılı beklentimiz de olumlu. 2010 yılında toplam 3 bin 404 konut inşa etmeyi ve satmayı planlıyoruz. 2010 ciro hedefimiz ise 2009’a oranla yüzde 20 daha büyümek” dedi.

Konut fiyatlarıyla ilgili değerlendirme yapan Uğur Dumankaya,”Konut kredi faizleri aşağı çekilmesine karşın, 2009’da satışlar da konut fiyatları da artmadı. Ancak ertelenmiş talep ve diğer olumlu nedenlerle 2004 yılında sektör olarak yakaladığımız canlı piyasanın henüz uzağındayız. 2010 yılında özellikle ikinci yarıda faizlerin yeniden artışa geçeceğine dair öngörüler var. Ancak biz faizlerde bir artış olmazsa, özellikle Mayıs ayından itibaren piyasanın canlanacağını ve 2010 yılının satışlar ve güçlü piyasa oyuncuları açısından fena geçmeyeceğini düşünüyoruz. Ancak 2011 yılı için fiyatların artacağı yönünde tahminlerimiz var” diye konuştu.

“ANADOLU YAKASINDA BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Uğur Dumankaya, şirket olarak ağırlıklı projelerinin İstanbul Anadolu yakasında olduğunu hatırlatarak, “Dumankaya olarak geleneksel pazarımız olan Anadolu yakasında büyümeye devam edeceğiz. Özellikle Kurtköy ve Aydınlı bölgesi bizim en iyi bildiğimiz bölge. Dolayısıyla bu bölgede yeni özel projeler üreterek büyümemizi sürdüreceğiz. Dizayn bu sürecin bir başlangıcı olacak. Avrupa yakasında ise Bahçeşehir’de, yani kılıçların çekildiği bir pazarda varız” dedi.

Dumankaya Dizayn’ı diğer konut projelerinden ayıran en önemli özelliğinin adından da anlaşılacağı gibi “Dizayn” ı olduğunu belirten Uğur Dumankaya; “Dumankaya Dizayn özellikle üç bloktaki farklı çatı mimarisiyle yarışıyor ve çevreye hakim bir yamaçta olmasının avantajıyla da hiç kapanmayacak manzarasıyla dikkat çekiyor” diye konuştu.

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya ise, Dumankaya İnşaat’ın 2009 yılını 6 farklı projeyle tamamladığını belirterek, 2009’da toplam 379 milyon TL yatırım değerinde 2 bin 135 yeni konutun inşasına başladıklarını, 2008 sonunda piyasaya çıkarttıkları Adres projesinin çok büyük ilgi görerek sektörü hareketlendirdiğini söyledi. 2009 yılı içerisinde Adres projesinin devam etapları olan Adres 2, 3 ve Adres Botanik ile Dumankaya Flex ve İKON projeleri ile de çok ciddi satış oranları yakaladıklarını belirten Ali Dumankaya: “2009 yılı içerisinde 6 farklı konut projesine imza attık ve projelerde yakaladığımız satış başarılarıyla seneyi yüzde 25’lik bir büyüme ile kapatıyoruz” dedi.

“FARKLI BİR MİMARİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR”
Dumankaya Pazarlama ve Satış Direktörü Ufuk Kayador ise, “Anadolu Yakası’nın gelecekteki en önemli merkezlerinden birisi olacak Tuzla Aydınlı’daki Dumankaya Dizayn, farklı mimarisi ve dikkat çeken konumu ile hem yatırım hem de oturum için son derece uygun bir proje” dedi.

Dumankaya Dizayn’ın, Tuzla Tersanesi’nden Sabiha Gökçen Havaalanı’na ve TEM’e çıkan otoyol üzerinde 8300 metrekarelik bir alanda yer alacağını belirten Ufuk Kayador, 3 bloktan 330 daireden oluşan projede blokların her biri farklı bir açıdan İstanbul’a baktığını, bloklardan birinin bölgenin en güzel korularından Çamlıbel’e, diğer blokların ise Sabiha Gökçen Havaalanı ile Marmara Denizi’ne baktığını söyledi.

Kayador’un verdiği bilgiye göre, 12’şer katlı 3 blokta stüdyo, 1+1, 2+1 ve dubleks loft’ların yer alacağı projede, stüdyo daireler 35 - 41, 1+1’ler 50 - 69, 2+1’ler 80-83 ve loft’lar ise 126 - 178 metrekare arasında değişiyor.

Dumankaya Dizayn farklı mimarisinin yanı sıra sosyal donatılarıyla da zengin bir proje olduğunu ve Dumankaya Dizayn’da üç bloğun tam ortasında, eğimli araziye uyum sağlayan kademeli göletlerin bulunduğunu kaydeden Ufuk Kayador, yetişkinler ve çocuklar için açık yüzme havuzları, kafeterya, fitness center, sauna, hamam, mini spor sahası, çocuk oyun alanı, gezinti ve koşu parkurları, manzara terasları, göletler ve şelaleler, açık-kapalı otopark ve 24 saat güvenlik hizmetleri projenin sosyal donatılarını oluşturduğunu söyledi.

Sayfa Yükleniyor...