FLO İtalyan ayakkabı devini satın aldı

Ayakkabı mağazası FLO İtalya'nın en ünlü ayakkabı markalarından Lumberjack'ı aldı. Ziylan Ayakkabı Yönetim Kurulu Üyesi Büyükekşi, yakın zamanda dünyanın en ünlü spor ayakkabı markalarından birini daha alacakları bilgisini verdi.

FLO İtalyan ayakkabı devini satın aldı

Ziylan Ayakkabıcılık bünyesinde bulunan ayakkabı mağazası FLO, bünyesine kattığı yeni markalarla yurtdışına çıkmaya hazırlanıyor.

Yeni Şafak'ın haberine göre, son olarak İtalya'nın en eski ve en ünlü ayakkabı markalarından Lumberjack'ı alan şirket, yakın zamanda dünyanın en ünlü 10 spor ayakkabı markası arasında yer alan bir markayı daha satın alacak.

Bir dizi iş görüşmesi için TUSKON heyeti ile birlikte Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a gelen Ziylan Ayakkabı Yönetim Kurulu üyesi Aykut Büyükekşi, bünyesine kattıkları yeni markalarla birlikte 30 milyon ve üzeri nüfusa sahip ülkelerde 15'er FLO mağazası açmak için fizibilite çalışmaları yürüttüklerini söyledi.

İtalyan Lumberjack'la ilgili uzun süredir çalışma yaptıklarını ve sonunda 67 yıllık İtalyan markanın alımının bu hafta sonuçlandığını söyleyen Büyükekşi, süreci şöyle aktardı: "Lumberjack markası İtalya'nın en köklü ve büyük ayakkabı markasıydı. Firma sahibi vefat ettikten sonra yönetim eşine ve çocuklarına kaldı. Yürütemediler ve satma kararı aldılar. Bu işi bir yıldır takip ediyorduk. İyi bir fiyata bu markayı aldık. İtalya'nın ekonomik krizde olması da bizim için fırsat oldu. Markanın Avrupa'da satış fiyatı 150 avro ile 350 avro arasında değişiyordu. Türkiye'de bu fiyatları revize edeceğiz. Üretim yine Türkiye'de olacak. Markanın patent ve tüm tasarım ekibini Türkiye'ye getiriyoruz."

SPOR DEVİ SATIN ALACAK
Bundan sonraki süreçte yine satın almaların devam edeceği bilgisini veren Büyükekşi, bunlardan birinin daha yakın zamanda sonuçlanacağını söyledi. "Bu marka dünya çapında çok büyük bir marka. Şimdi düşünün Adidas, Puma, Nike, Reebook ve bu saydıklarımdan sonra gelen büyük bir marka olacak. Hedeflerimiz büyük" diyen Büyükekşi, önümüzdeki dönemde 4 yeni marka daha almayı planladıklarını belirtti. Bu atakların daha çok yurtdışına açılım için gerçekleştirildiği bilgisini veren Büyükekşi, şöyle devam etti: "Avrupa ve dünyaya açılmak istiyoruz. Romanya, Polonya, Rusya, Mısır ve Kuzey Irak'ta fizibilite çalışmaları devam ediyor. Bu pazarlarda en az 15'er mağaza açacağız."

67 YILLIK MARKA
İtalya'nın kuzeydoğusunda yer alan Verona şehrinde, küçük bir ayakkabı imalat atölyesinde üretime başladı. Lumberjack, ürettiği ayakkabılarda derinin kalitesi, taban yapısının esnekliği ve en önemlisi ip bağcık yerine deri bağcıklar kullanarak fark yarattı. Bu fark, önce İtalya'da sonra tüm dünyada rakiplerinin dikkatini çekti. Bu üç ortaklı firma, bilgi ve yeteneklerini birleştirerek dünyanın tanıdığı Lumberjack ayakkabı ve bot modelleri seçkin mağazalarda satışa sunuldu. Sandalet ve terlik modellerinde de her zaman önde olduğunu rakiplerine hissetiren Lumberjack, İtalya'da doğdu, tüm dünyada yürüyor. Markanın bot spor ayakkabı ve çanta gibi ürünleri mevcut.

Sayfa Yükleniyor...