Forbes listesinde yer alan Erman Ilıcak kimdir? (Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı)

Her yıl milyarderler listesini açıklayan Forbes, 2021 yılı milyarderler listesini açıkladı. Listede yer alan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak kimdir, kaç yaşında ve nerelidir?

Forbes listesinde yer alan Erman Ilıcak kimdir? (Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı)

Her yıl milyarderler listesini açıklayan Forbes'un 2021 yılı milyarderler listesinde Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, 4.4 milyar dolarlık servetiyle listede yer aldı.

ERMAN ILICAK KİMDİR?

Erman Ilıcak, 3 Ekim 1967 tarihinde Darende, Malatya’da dünyaya gelmiştir. Türk iş insanı, yatırımcı ve Rönesans Holding’in kurucusu ve başkanıdır.

TED Ankara Koleji’inde orta ve lise öğrenimini tamamlayan Erman Ilıcak, 1990 yılında ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümün’den mezun olmuştur. Daha sonrasında Viyana Üniversitesi ve Minnesota Üniversitesi’nin düzenlediği MBA programından diploma almıştır. Doktora eğitimini ise Paris’te bulunan International School of Management’in düzenlediği İşletme Doktora programında tamamlamıştır.

Öğrencilik yıllarında çalışma hayatına başlayan Erman Ilıcak, 1993 yılında St. Petersburg'da Rönesans Holding’i kurdu. Ilıcak, halen Rönesans Holding Başkanlığı görevini yürütmektedir. Merkezi Ankara’da bulunan Rönesans Holding, bugün Türkiye, Rusya ve Hollanda başta olmak üzere, Orta Asya, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’nın da bulunduğu geniş bir coğrafyada, toplam 28 ülkede 75 bini aşkın çalışanıyla inşaat, gayrimenkul, sağlık, enerji ve petrokimya alanlarında ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteriyor.

Rönesans Holding, ağır sanayi tesisleri, altyapı projeleri, imalat sanayi tesisleri, kimyasal ve ilaç üretim tesisleri, yiyecek ve içecek işleme tesisleri, otomotiv ve makina fabrikaları, devlet binaları, sağlık kompleksleri ve enerji santrallerinin yanı sıra alışveriş merkezleri, ofisler, oteller, konutlar ve karma yapılar inşa ediyor.

2009 yılında kurulan Rönesans Eğitim Vakfı REV'in mütevelli heyeti üyesi olan Erman Ilıcak, gerçekleştirdiği bağışlarla, Capital dergisinin "Gönlü Zengin İş İnsanları" listesinde 2019 yılında üçüncü sırada yer aldı. Eğitimi ve gençleri ana odağına alan REV Burs Programı ile bugüne kadar binlerce öğrenciye karşılıksız burs verildi. Rönesans Holding ve Rönesans Eğitim Vakfı REV tarafından Türk Eğitim Derneği (TED) iş birliğiyle 2014 yılında TED Rönesans Koleji kuruldu.

Erman Ilıcak, gençlik yıllarında profesyonel olarak basketbol oynadığı TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü'nde 2014-2016 yılları arasında Başkan olarak görev yaptı.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...