Ford Otosan üretimi durdurdu

Bursa'da Renault ve Tofaş'ın üretimi durdurmasından sonra Ford Otosan'da Gölcük ve Yeniköy fabrikalarında üretime bugünden itibaren geçici süreyle ara verdi.

Ford Otosan üretimi durdurdu

Ford Otosan FROTO otomotiv yan sanayinde faaliyet gösteren bazı şirketlerde geçtiğimiz hafta başlayan işçi eylemleri nedeniyle yaşanan parça ikmali sorununun ardından bugünden itibaren üretime geçici ara verildiğini açıkladı.

Şirketin bu sabah KAP'a yaptığı açıklamada, "Bursa ilinde otomotiv yan sanayinde faaliyet gösteren bazı şirketlerde gerçekleşen işçi eylemleri Kocaeli'nde yer alan Gölcük ve Yeniköy fabrikalarımızın parça ikmalinde kesintiye yol açmıştır. Yaşanan parça tedarik problemi sebebiyle, Gölcük ve Yeniköy fabrikalarımızda üretim faaliyetlerine 20 Mayıs 2015 Çarşamba gününden itibaren geçici süreyle ara verilmiştir" denildi.

Açıklamada parça ikmal problemi çözüldüğünde üretimin tekrar başlayacağı belirtildi. "Parça tedarik problemi çözüldüğünde, yıllık üretim planı kaybı telafi etmek amacıyla tekrar revize edilecektir" denilen açıklamada, bu aşamada şirket satışları üzerinde herhangi bir etkinin beklenmediği kaydedildi.

Ford Otosan hisseleri yüzde 2 düşüşle 36.45 liradan açıldı.

Sayfa Yükleniyor...