Foreks'ten enerji piyasalarıyla ilgili yeni hizmet

Veri dağıtım firması Foreks, Avrupa elektrik piyasası için haber ve veri hizmeti sağlama konusunda uzmanlaşmış Montel ve enerji ticareti konusunda uzmanlaşmış Dragon, güçlerini Türkiye elektrik piyasası için birleştirecek.

Foreks'ten enerji piyasalarıyla ilgili yeni hizmet

Foreks'ten yapılan açıklamaya göre, Montel-Foreks adı altında toplanan üç şirket, serbestleşen elektrik piyasasında şeffaflığın sağlanması, yerel piyasaların global piyasalarla bütünleşmesi için ''montelforeks.com" üzerinden enerji piyasaları ile ilgili tüm veri ve haberler anlık olarak piyasa uzmanlarının hizmetine sunulacak.

Bu veriler grafik ve tablolarla desteklenirken, piyasanın içinden alınan yorumlar, hava ve su durumu gibi piyasa işlemcilerinin fiyat oluşturmak ve teknik analiz yapmak için kullandığı tüm bilgiler bu platformda buluşturulacak.

İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda 11 Eylül Çarşamba günü başlayacak olan All Energy Turkey Fuar'ında yapılacak lansman ile birlikte yayın hayatına geçecek olan Montel-Foreks, Türkçe ve İngilizce olarak hizmet verecek.

Montel-Foreks, anlık veri yayınının yanı sıra, uzmanlara 'Montel-Foreks Power Weekly' ile de ulaşacak. Montel-Foreks Power Weekly'de işlemcilerden alınan bilgilerle elektrik piyasasının değerlendirmesi ve piyasa beklentileri, döviz kurları ve petrol ile ilgili analizler, haberler, ekonomik takvim, hava durumu gibi birçok bilgi yer alacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Serra Berkol Erciyes, 23 yıldır menkul piyasalara hızlı ve güvenilir veri sağlayarak gösterdikleri başarıyı, son 8 yılda "metalsmarket.net" ile metal piyasalarında da devam ettirdiklerini belirterek, şimdi hedeflerinin elektrik piyasasında da aynı başarıyı sürdürmek olduğunu ifade etti.

Berkol Erciyes, Foreks'in piyasadaki gücünü, Avrupa'da konusunda en deneyimli şirketlerinden biri olan Montel ve Türkiye'de elektrik piyasasında söz sahibi Dragon ile birleştirerek, yerel elektrik piyasasının büyümesine ve uluslararası piyasalara ulaşmasına destek olmak istediklerini kaydetti.

Montel Üst Yöneticisi (CEO) Tom Nyblin de, Avrupa elektrik piyasası için 24 yıldır haber ve veri hizmeti sağladıklarını belirterek, "Şimdi Foreks ve Dragon ortaklığı ile Türkiye elektrik piyasasının serbestleştirilmesini başarılı kılma yolundayız" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...