Fransa'da pilotlar kazandı

Air France yönetimi, pilotların grevine neden olan projenin tamamen iptal edildiğini açıkladı.

Fransa'da pilotlar kazandı

Fransa ulusal havayolu şirketi Air France yönetimi, pilotların grevine neden olan düşük maliyetli Transavia projesinin iptal edildiğini duyurdu.

Air France yönetimi, pilotlara işlerinin başına dönmeleri çağrısı yaptı.

Yapılan açıklamada, pilotların isteklerinin kabul edildiği belirtilerek, artık grevi sürdürmenin nedeninin kalmadığı ifade edildi.

Fransa dışında Avrupa'da düşük maliyetli Air France'a bağlı başka bir şirket kurulmayacağı güvencesi veren yönetim, bununla birlikte ülke içindeki düşük maliyetli uçuşlar için planlanan projenin hayata geçirileceğini bildirdi.

Fransa'da pilotlar kazandı - 1


Air France pilotlarının 10 gün önce başlattığı grevin, şirketi 200 milyon Euro zarara soktuğu tahmin ediliyor. Air France yönetiminin geri adım atmasında şirkette yüzde 16 hissesi olan Ulaştırma Bakanlığı'nın da baskısının etkili olduğu tahmin ediliyor.

Air France, kısa ve orta mesafeli uçuşlarda ucuz bilet satan havayolu şirketleriyle rekabet etmek amacıyla Avrupa'da bünyesinde faaliyet gösterecek Transavia şirketine ağırlık vermek istiyordu. Air France pilotları ise Avrupa'da kurulacak şirketin koşullarında çalışmaya zorlanacakları endişesi ile projeye karşı çıkıyordu.

Sayfa Yükleniyor...