Fransa'dan Renault'ya: Türkiye'de üretme

Fransa, Clio 4'ün üretimi konusunda Renault'ya baskı yapıyor. Fransız Sanayi Bakanı Estrosi Clio 4'ün Türkiye'de üretilmesine izin vermeyeceğini söyledi.

Fransa'dan Renault'ya: Türkiye'de üretme

Fransa'da istihdamı korumaya çalışan hükümet, ülkenin ikinci büyük otomobil üreticisi Renault'nun yeni Clio modelinin Fransa dışında, muhtemelen Türkiye'de üretilmesini engellemeye çalışıyor.

Fransa Sanayi Bakanı Christian Estrosi parlamentoda dün yaptığı açıklamada, "Clio 4'ün Türkiye'de üretilmesine izin vermeyeceğiz. Renault'nun bu otomobili Fransa'da üretilecek ve Fransa'da satılacak. Bunu Başbakan ve hükümet adına söylüyorum, Fransa pazarında satılacak bir Fransız arabası, Fransa'da üretilmek zorundadır" dedi.

Fransız devleti Renault'da yüzde 15.01 pay sahibi. Clio, Peugeot 207 ve Renault Megane'ın ardından 2009'da Fransa'da en çok satan üçüncü otomobil oldu.

Renault şirketi dün borsa kapanışına yakın yaptığı açıklamada, konu hakkında henüz bir karara varmadığını ve Clio için birkaç farklı senaryonun değerlendirildiğini söyledi.

Ancak açıklamada "Bir aracın rekabetçi olabilmesi, ticari olarak başarılı olmasını sağlayan temel faktörlerdendir" denildi.

Clio 4'ün Türkiye'de üretilmesi fikrine yatkın olan Renault, eski nesil Clio'nun üretildiği Paris'in kuzeyindeki Flins fabrikasında da 2012 yılından itibaren Zoe isimli elektrikli otomobil ve elektrikli akü üretilmesi olasılığını değerlendiriyor.

SARKOZY RENAULT CEO'SU İLE GÖRÜŞECEK
Öte yandan Fransız hükümet sözcüsü, konuyla ilgili olarak Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin çok yakında Renault'nun  CEO'su Carlos Ghosn ile görüşeceğini açıkladı.

Sayfa Yükleniyor...