Fransız GDF Suez'den 8 milyar dolarlık yatırım

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Fransız enerji şirketi GDF Suez'in Türkiye'de enerji sektörüne 7-8 milyar Euro'luk yatırım planladığını söyledi.

Fransız GDF Suez'den 8 milyar dolarlık yatırım

Fransız enerji şirketi GDF Suez'in gözü Türkiye'de.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, GDF Suez'in Türkiye'de enerji sektörüne 7-8 milyar Euro'luk yatırım planladığını söyledi.

Japonya ile Fransa'nın Sinop'a yapacağı Türkiye'nin ikinci nükleer santralindeki konsorsiyumda yer alan GDF Suez, ayrıca Türkiye'de bazı kömür santralleri yatırımı planlıyor. Şirket, aynı zamanda Türkiye'deki bazı özelleştirme süreçlerine de katılıyor.

Uluslararası Enerji Ajansı bakanlar toplantısı dönem başkanlığı nedeniyle Paris'te bulunan Enerji Bakanı Yıldız, TRT Haber'in canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Özellikle iki gün sürecek temaslarımızda uluslararası ve işbirliği içinde olduğumuz şirketlerle de görüşmelerimiz olacak. Japonya ile yaptığımız nükleer anlaşmanın bir parçası olan GDF Suez de buna bir örnek. GDF Suez Türkiye'de 7-8 milyar Euro'luk bir yatırım öngörüyor. Şu anda Türkiye'de enerjide 118 milyar dolarlık bir yatırım portföyü öngörüyoruz" dedi.

HABERİN DEVAMI CNBCE.COM 'DA

Sayfa Yükleniyor...