FT: AB'nin Yunanistan planı laf salatası

Financial Times, AB'nin Yunanistan'ı ekonomik krizden kurtarma planının çözümden ziyade laf salatası olduğunu yazdı.

İngiliz Financial Times (FT) gazetesi, geçen hafta Brüksel'deki AB zirvesinde bir araya gelen Avro kullanan 16 ülkenin liderlerinin, borç krizindeki Yunanistan'a destek planında anlaşmaları konusuna, Martin Wolf imzalı bir yorumla yer verdi.

22 milyar avroluk Yunanistan'a destek planının "bir çözümden ziyade laf salatası" olduğunu kaydeden gazete, "Fransa lideri Nicholas Sarkozy ve Avrupa Merkez Bankası, Washington merkezli Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) da bu işin içine karıştırılmış olmasını dehşetle izliyor olmalılar" yorumunu yaptı.

Makalede, planın ne Almanya ne de IMF için bir zafer olduğu bildirilerek, şöyle denildi:

"Öncelikle ortaya çıkacak plan IMF'ye mi yoksa AB'ye mi ait olacak? IMF ve Komisyon anlaşamazsa ne olacak? Dahası, Avro bölgesinin IMF tarafından hazırlanan bir programa oy birliğiyle evet demesi olasılığı var mıdır? Son olarak da bu yardım gelinceye kadar zaten Yunanistan için çok geç kalınmış olabilir."

Yunanistan'daki krizi çözmenin kolay bir yolu olmadığını yazan FT, Almanya'nın kısa vadede bir çıkış yolu bulabileceğini ancak Avro bölgesinin istediği yönde başarı elde edemeyeceğini kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...