G-20: Türkiye'nin kamu finansman dengesi iyi

Türkiye'nin de üyesi bulunduğu G-20, Türkiye'nin, kamu finansman dengesi en iyi düzeyde olan ülkeler arasında olduğunu bildirdi.

G-20 analizine göre, Türkiye'nin de içinde bulunduğu ülkelerde bu yıl ve gelecek yıl enflasyonda düşüş görülecek. Enflasyondaki düşüş, emtia fiyatlarındaki gerilemenin yanı sıra toplam talebin gerilemesinden kaynaklanacak.

G-20 analizine göre, gruba üye ülkelerde uygulanması beklenen mali teşvik paketlerinin, üye ülkelerin ekonomik büyümelerine olumlu katkıda bulunacak.

Teşvik paketlerinin, Türkiye'nin de içinde bulunduğu ülkeler grubuna çeyrek ile yarım puanlık etkide bulunacağı belirtiliyor.

Kamu gelirlerinin azalması ve ekonomideki yavaşlamanın G-20 ülkelerinin, bu yıl, Gayri Safi Yurtiçi Hasılaları'nın yüzde 1,25'i oranında bir mali açık etkisinin olacağıda ifade ediliyor.

DEVLET BAKANI ŞİMŞEK TEMSİL EDECEK
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, 14 Mart'ta Londra'da yapılacak olan G-20 bakanları ve merkez bankası başkanları toplantısında Türkiye'ye temsil edecek.

Edinilen bilgiye göre, 13 Mart Cuma günü Londra'ya gidecek olan Bakan Şimşek, G-20 toplantısında, IMF ve Dünya Bankası yetkilileriyle de görüşecek.

Bakan Şimşek'in, G-20 liderler zirvesine hazırlık niteliğindeki toplantıdaki çalışmalarını tamamlayarak, 15 Mart Pazar günü Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.

G-20 bakanlar toplantısında, Nisan ayı başında yapılacak olan ve Türkiye'yi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın temsil etmesi beklenen G-20 Liderler Zirvesi için hazırlıklar yapılacak.

G20 üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarının katılacağı 2 Nisan'daki Londra Zirvesi'nde küresel ekonomik krize çözüm arayışları ele alınacak.

Sayfa Yükleniyor...