G-20'den büyüme kararlılığı çıktı

G-20 ülkeleninin maliye bakanları, küresel ekonomik krize karşı alınabilecek önlemleri görüşmek üzere İngiltere'de biraraya geldi.

G-20'den büyüme kararlılığı çıktı

Gelecek ay başında yapılacak G-20 liderler zirvesinin gündemini belirlemek üzere toplanan maliye bakanları, küresel ekonomik krize karşı alınacak önlemleri tartıştı.

Toplantı sonunda yayınlanan bildiride, "Büyümeyi canlandırmak için gereken azami çabayı göstermeye kararlıyız. Ne gerekiyorsa yapılacak" ifadesi kullanıldı.

Toplantı sonrası kararları açıklayan İngiltere Maliye Bakanı Alistair Darling ise, piyasalardaki talebin ve iş imkanlarının artması için 'Koordineli, kapsamlı ve kesin' bir hareket planı belirlediklerini söyledi.

Serbest ticaret ve yatırımların önünün açılmasına çalışacaklarını vurgulayan İngiliz Bakan, ''Uluslararası sermayenin kalkınmakta olan ülkelerden kaçmasını önlemeye kararlıyız'' dedi.

Toplantıda, Türkiye'yi, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek temsil etti.

Amerika Birleşik Devletleri, ekonomik krize karşı kamu harcamalarının artırılmasını öneriyor. Bazı Avrupa ülkeleriyse, piyasaları denetleme kurallarının değişitirlemesi gerektiği görüşünde. Bankaların daha sıkı denetlenmesi de talepler arasında yer alıyor. Bu nedenle, maliye bakanlarının toplantısına, merkez bankaları başkanları da katıldı.

Sayfa Yükleniyor...