G20 teşvik paketlerini görüşecek

G20 ülkeleri, Londra'da yapacakları toplantıda trilyonlarca doları bulan destekleri kademeli olarak nasıl kaldıracaklarını ve mali reformları nasıl uygulayacaklarını tartışacaklar.

G20 ülkeleri, global ekonomik krizi sona erdirmeyi amaçlayan destek paketlerini kesmek için çok erken olduğu konusundaki görüş birliğinden sonra, bu hafta Londra'da yapacakları toplantıda trilyonlarca doları bulan destekleri kademeli olarak nasıl kaldıracaklarını ve mali reformlarını nasıl uygulayacaklarını tartışacaklar.

G20 maliye bakanları toplantısında ABD daha katı banka sermaye standartları getiren bir taslak sunacak. Öneri geniş tabanlı destek alabilirse sürecin sonunda, Basel II standartlarının değiştirilmesi söz konusu.

ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner, büyük kurumların batma riskini sınırlayarak finans sistemini daha istikrarlı kılmanın en önemli parçasının, güçlü bir sermaye mutabakatı olduğunu söyledi.

G20 toplantısında, gelişmekte olan ülkelerin IMF'de daha fazla oy hakkına sahip olmasını öngören ABD teklifinin de ele alınması bekleniyor.

Bir G20 yetkilisi, ABD'nin 24-25 Eylül tarihlerinde Pittsburgh'ta yapılacak G20 liderler toplantısında bu konuda en azından bir açıklama yapılmasını beklediğini belirtti.

Sayfa Yükleniyor...