G20 Türkiye Dönem Başkanlığı'ndan uluslararası konferans

G20 Türkiye Dönem Başkanlığı, UNDP ve OECD ile birlikte ''Açık Bilgi; Kapsayıcı, Sürdürülebilir ve Güçlü Büyüme'nin Anahtarı'' temalı uluslararası konferans düzenleyecek. 14 Kasım'da Antalya'da gerçekleştirilecek konferansın ev sahipliğini de Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz yapacak.

G20 Türkiye Dönem Başkanlığı'ndan uluslararası konferans

G20 ülkelerine, her yıl bir ülke başkanlık yapıyor. Bu yılın dönem başkanı da Türkiye. Başkan olan ülke de, G20 çalışmalarını kendi önceliklerine şekillendiriyor. 2015 yılı dönem başkanlığını yapan Türkiye'nin önceliği ise İngilizce karşılıkları dikkate alınarak 3İ şeklinde sembolize edilmiş. Kapsayıcılık (inclusiveness), Uygulama (implementation) ve Yatırım (investment).

2015 yılında Türkiye'nin öncülüğünde bu üç konuda önemli çalışmalar yapıldı. Yurt içi ve yutdışında çok önemli aktiviteler tertip edildi. Bütün bu çalışmalar 15-16 Kasım'da Antalya'da yapılacak G20 Liderler Zirvesi'nde masaya yatırılacak ve tüm liderlerin onayına sunulacak.

Türkiye dönem başkanlığını bu ay sonunda Çin Halk Cumhuriyeti'ne devredecek. Ancak, 2015 yılında yapılacan çalışmalar görkemli bir şekilde duyurulacak. Bu kapsamda, üzerinde çalışılan konulardan biri olan Açık Bilgi'nin teşvik edilmesi ve daha sistemli olarak paydaşların kullanımına nasıl sunulacağı da uluslararası bir konferansta tartışılacak. Konferansın açılışını Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Genel Sekreteri José Ángel Gurría, Meksika Dışişleri Bakanı Claudia Ruiz Massieu ile İstanbul Bölgesel Merkezi Yöneticisi Rastislav Vrbensky yapacak.

Konferansta Açık Bilgi'nin büyüme, istihdam ve şeffaflık konularına sağlayacağı katkılar ve özellikle de yolsuzlukla mücadeledeki önemine dair kapsamlı sunumlar yapılacak.

İş dünyası ile akademik dünya ve sivil toplumun birbirinden önemli yerli ve yabancı isimlerini ağırlayacak Konferans 14 Kasım'da Antalya Belek'te bulunan Gloria Verde Hotel'de saat 08.30'da başlayacak. Konferansa katılım ücretsiz, ancak katılmak isteyenlerin lejla.sadiku@undp.org ve maria.liller@undp.org email göndererek kayıtlarını yaptırmaları yeterli.

Sayfa Yükleniyor...