G20'de ayaküstü zirve

G20 zirvesine katılan Başbakan Erdoğan, aile fotoğrafı çekiminin ardından, ABD Başkanı Barack Obama ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile sohbet etti.

G20'de ayaküstü zirve

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen G20 zirvesine çok sayıda devlet ve hükümet başkanı katıldı.


Londra'nın en büyük fuar merkezi olan Excel'de yapılan zirvede, ABD Başkanı Barack Obama ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Arjantin Cumhurbaşkanı Cristina Fernandez de Kirchner, Avustralya Başbakanı Kevin Rudd, Brezilya Cumhurbaşkanı Luiz İnnacio Lula Da Silva, Kanada Başbakanı Stephen Harper, Çin Devlet Başkanı Hu Cintao, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Hindistan Başbakanı Mahmohan Singh, Endonezya Devlet Başkanı Susilo Bambung Yudhoyono, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Japonya Başbakanı Taro Aso, Meksika Cumhurbaşkanı Felipe Calderon Hinojosa, Hollanda Başbakanı Jan Peter Balkenende, Güney Kore Devlet Başkanı Lee Myung-bak, Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz El Suud, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Kgalema Mothlanthe ve İspanya Başbakanı Jose Luis Rodrigez Zapatero ile AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso yer aldı.

OBAMA İLE AYAKÜSTÜ SOHBET
20 ülkenin devlet ve hükümet başkanları, öğle saatlerinde aile fotoğrafı çekimi için çalışmalarına ara verdiler.

Çekim sırasında Hindistan Başbakanı ile gelecek hafta Türkiye'yi ziyaret edecek olan Amerikan Başkanı Obama'nın arasında yer alan Erdoğan, toplantı salonuna da Obama ile birlikte döndü.

Erdoğan salonun girişinde Başkan Obama ile ayaküstü sohbet ederken, Almanya Başbakanı Angela Merkel de ikiliye katıldı. Mini zirve sırasında, G20, küresel ve NATO konularının görüşüldüğü öğrenildi.

Erdoğan'ın bugün IMF Başkanı Dominik Straus Kahn'la da kısa bir görüşme yapması bekleniyor.

LİDERLER İKİ KEZ POZ VERDİ
G20 liderlerinin aile fotoğrafları iki kez çekildi. İlk çekimdeki fotoğrafta Kanada Başbakanı Stephen  Harper'ın bulunmadığının fark edilmesi üzerine çekimin tekrarlandı.

Sayfa Yükleniyor...