Galataport'a ihale modeli aranıyor

Daha önce iptal edilen Galataport ihalesi 2010 içinde tamamlanacak.

Galataport'a ihale modeli aranıyor

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, 2010’u özelleştirme uygulamaları için tarihi bir yıl olarak ifade ederken, 10.4 milyar liralık özelleştirme gelir hedefinin aşılacağını söyledi. Aksu, 2005 yılında büyük tartışma yaratan ve ardından iptal edilen Galataport’da da ihale sürecinin 2010 içinde tamamlanacağını açıkladı.

DANIŞMAN İHALESİ
Galataport’un  hem Türkiye, hem  de İstanbul için büyük önemi olduğunu belirten Aksu, ihale sürecini 2010 yılı içinde tamamlamayı planladıklarını bildirdi. Aksu, özelleştirmeye ilişkin danışmanlık ihalesi açtıklarını, danışmanlık ihalesi sonucunda belki bir proje yarışması da açabileceklerini kaydetti. Özelleştirme ile ilgili olarak çeşitli kurumların görüşlerini aldıklarını söyledi. Aksu, “Herkesin görüşünü alarak, sağlıklı bir şekilde, herkesin kabul edebileceği bir modelle, planla, Galataport ihalesini 2010 içinde bitirmeyi düşünüyoruz’’ diye konuştu.

ŞEKERE İTİRAZ EDİLECEK
Öte yandan Ahmet Aksu, geçen yıl satış ihalelerine hız verilen Türkşeker A.Ş’ye ait fabrikalardan portföy C’de Danıştay’ın ihale ilanı ve şartnamesinde yürütmeyi durdurma kararının henüz kendilerine ulaşmadığını belirterek, kararın ulaşmasının ardından 7 gün içinde itirazda bulunacaklarını dile getirdi. Aksu, şubatta yeni bir portföyde ihale ilanına çıkacaklarını belirtti.

- Köprü ve otoyolların özelleştirilmesi ile ilgili yasa Meclis’ten çıktıktan sonra
süreç başlayacak. İlk çeyrekte ihaleye çıkılacak. Topyekûn bir paket olarak 2100 km’lik otoyol, iki köprü ile beraber özelleştirilecek.

- İzmir Limanı’nda yatırımcıya ek süre verilmesi ek teminatla olacak. Teminatı
alınırsa süre uzatılacak.

- İskenderun Limanı’nda ihale ilanına ay sonunda ya da Şubat'ta çıkılacak.

- Özelleştirilecek kuruluşlar içinde şu anda en flu projelerden biri Milli Piyango.

- Elektrik dağıtımda Şubat'ta 4 bölgede, haziranda da kalan 3’ünde ihaleye çıkılacak.

- Elektrik üretiminde ilk süreçte özelleştirmeler başlayacak. Termik santrallardan  başlamak üzere bir kısmı tek tek, bir kısmı da portföy
halinde satılacak. Büyük santrallarda halka arz da gündeme gelecek.

- Başkent Doğalgaz’ın özelleştirme süreci ocak sonu veya şubat ayının ortalarında başlatılacak. (HABERTÜRK)



Sayfa Yükleniyor...