Galataport'ta yeniden düğmeye basılıyor

İstanbul'un silüetini değiştirecek Galataport projesinin ihalesi bu yıl tamamlanacak. Özelleştirme İdaresi, projeye danışmanlık yapmak isteyen firmalardan bugün teklif alıyor.

Son yılların en çok tartışılan projelerinden biri olan Galataport yeniden gündemde.

Galataport liman projesi, Karaköy'den Tophane'ye kadar olan alanı kapsıyor. Bu alanda alışveriş merkezinden lüks otellere kadar birçok yeni yatırım öngörülüyor.

İstanbul'un, denizden görüntüsünü değiştirecek olan proje için 2005 yılında ihaleye çıkıldı. Ancak Mehmet Kutman ile İsrailli işadamı Sami Ofer ortaklığının kazandığı ihale, imar planı değişikliğine yönelik Danıştay kararının ardından iptal edildi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Galataport projesine yeniden start verdi. Üç yılda bitirilmesi planlanan projenin ihalesi ise bu yıl tamamlanacak.

İdare, projeyle ilgili tartışmaları gidermek için birçok kurumdan görüş alacak. Vatandaşların katılımına da açık olacak bir proje yarışması da planlanıyor.

ÖNCE DANIŞMAN FİRMA SEÇİLECEK
İhale sürecinde ilk olarak danışman firma seçimi yapılacak. Projeye danışmanlık yapmak isteyen firmalar, tekliflerini Özelleştirme İdaresi'ne bugün sunuyor. Firmalarla bu haftadan itibaren birebir görüşmeler yapılacak. Hem Galataport alanıyla ilgili önerileri hem de ihale yöntemine ilişkin görüşleri alınacak.

Danışman firmanın seçiminde süre, teklif veren firma sayısına göre değişebilir. Özelleştirme İdaresi, danışman firmayı önümüzdeki haftasonuna kadar belirlemeyi planlıyor.

Sayfa Yükleniyor...