Garanti Bankası ve UnionPay iş birliği

Dünyanın en büyük kredi kartı ağlarından China UnionPay çatısı altındaki UnionPay International, Türkiye'deki ilk ticari kartı için Garanti Bankası'yla iş birliğine gitti.

Garanti Bankası ve UnionPay iş birliği

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, UnionPay International Türkiye'deki atılımlarına devam ediyor.

Geçen yılın mayıs ayında Garanti Bankası'yla stratejik iş birliği anlaşmasına imza atan UnionPay, bu kez de Türkiye'deki ilk ticari kartı Dragon Bonus için Garanti Bankası'yla el sıkıştı. Dragon Bonus'un yılın ikinci yarısında pazarda olması planlanıyor.

Çin başta olmak üzere Uzak Doğu'da yüzde 100 kabul edilecek ticari kart Dragon Bonus, aynı zamanda UnionPay'in tüm teknolojik yenilikleriyle global indirimlerini de kapsıyor olacak. Özellikle Uzak Doğu'da yatırım ve ticari ilişkileri bulunan büyük ölçekte Türk şirketlerinin yanı sıra KOBİ'lere de ayrıcalıklar sunmaya hazırlanan kart, bu bölgelerdeki yeni büyüme fırsatlarına erişim sağlanmasına yardımcı olmayı hedefliyor.

Garanti Bankası ve UnionPay iş birliği - 1 Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen (solda) ve China UnionPay Başkanı Wenchao Shi (sağda) Dragon Bonus'un tanıtımı için biraraya geldi.

"UNIONPAY, GARANTİ BANKASI İLE İLİŞKİLERİNİ GÜÇLENDİRMEYİ HEDEFLİYOR"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Garanti Bankası olarak, iş adamlarına Çin'deki ekonomik, ticari ve turistik temaslarında büyük kolaylık sağlayacak Dragon Bonus'u sunmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Dünyanın ikinci büyük ekonomisine sahip Çin'de ilk temsilciliği açan ve uzun süre Türkiye'den tek banka olarak hizmet veren bankamız, Çin'le iş birliğini güçlendirmeye devam ediyor" değerlendirmesini yaptı.

Özen, makroekonomik konjonktüre bakıldığında Çin ve Türkiye'nin ekonomik hacminin her geçen gün artmaya devam ettiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Çin ile ticari ilişkisi bulunan tüm Türk şirketleri, uluslararası kabul gören diğer kart markalarının, Çin ve Uzak Doğu menşeli birçok iş yerinde kabul edilmemesi nedeniyle zorluklarla karşılaşıyordu. Dragon Bonus, Çin'deki işyerleri başta olmak üzere tüm dünyadaki kabulü sürekli artan Union Pay iş birliği ile özellikle Uzak Doğu ile ticaret yapan tüm Türk firmalarına ayrıcalıklar sunuyor olacak. Bu kapsamda UnionPay ile üzerinde çalıştığımız Dragon Bonus'un tüm paydaşlarımıza fayda sağlamasını diliyoruz."

Garanti Bankası ve UnionPay iş birliği - 2

China UnionPay Başkanı Wenchao Shi ise UnionPay'in bugün Çin'den yurtdışına seyahat edenlerin yanı sıra global kullanıcılar tarafından da tercih edildiğini belirterek, "UnionPay kartları bugün 150'yi aşkın ülkede kabul ediliyor; 40 ülkede ise UnionPay logolu yerel kartlar basılıyor" dedi.

Shi, 2014 yıl sonu rakamlarına göre UnionPay kartlarının dünya genelindeki işlemlerinin 6,58 trilyon dolara ulaştığını vurgulayarak, "Bu miktar yıllık ortalama yüzde 27,3 büyüme anlamına geliyor. Bugün dünya genelinde dolaşımda olan en geniş kart ağı olan UnionPay, bu rakamlarla rakiplerini geride bırakmış. Dünya genelindeki işlem hacmiyle de UnionPay ikinci en geniş kart ağı olmaya devam ediyor" bilgisini verdi.

Gelecekte Çin ve Türkiye arasındaki yatırım, üretim ve ticaret ilişkisinde önemli artış beklediklerini kaydederek, "UnionPay,Garanti Bankası ile ilişkilerini güçlendirmeyi hedefliyor. Pazara girecek bu yeni kartla birlikte kullanıcılara önemli avantajlar sağlayacağımız gibi iki ülke arasında seyahat edenlerin sayısında da artış yaşanmasını hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...