Garanti Bankası, ışıklarını söndürerek "Dünya Saati"ni destekliyor

Garanti Bankası, her yıl mart ayının son cumartesi gerçekleştirilen "Dünya Saati" kampanyasına ana sponsor olarak katılıyor.

Garanti Bankası, ışıklarını söndürerek "Dünya Saati"ni destekliyor

Garanti Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre, WWF-Türkiye'ye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) 23 yıldır destek veren Garanti Bankası, her yıl mart ayının son cumartesi gerçekleştirilen "Dünya Saati" kampanyasına ana sponsor oldu.

WWF'nin 2007 yılında başlattığı ve dünyanın en büyük çevre hareketlerinden biri sayılan uygulama, 28 Mart Cumartesi gecesi 20.30-21.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Dünyada yaşanan çevre sorunlarına dikkati çekmek için 150'den fazla ülkedeki 7 binden fazla şehirde 1 saat boyunca ışıkların söndürüleceği etkinliği destekleyen Garanti Bankası, herkesi duyarlı olmaya çağıracak. Dünya Saati kapsamında İstanbul Zincirlikuyu'daki Genel Müdürlük binasının ışıklarını kapatacağını açıklayan Garanti Bankası, çalışanlarına çağrıda bulunarak, kampanyayı yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

"DÜNYA SAATİ" UYGULAMASI

İlk olarak 2007 yılında WWF Avustralya tarafından, Sidney kentinde ışıkların 1 saatliğine kapatılmasıyla başlayan "Dünya Saati" uygulaması, 8 yılda milyonlarca kişinin katılımıyla büyük bir küresel hareket haline geldi. Her yıl mart ayının son cumartesi gecesi gerçekleştirilen uygulamayla, küresel iklim değişikliğini tersine çevirebilecek bir etki yaratılması ve bu konudaki bilincin artırılması hedefleniyor.

Sayfa Yükleniyor...