Garanti'den 712 milyon lira net kâr

Garanti Bankası'nın yılın ilk çeyreğinde net kârı 712 milyon TL’ye, aktif büyüklüğü de 105 milyar TL’ye ulaştı.

Garanti'den 712 milyon lira net kâr

Garanti Bankası, 31 Mart 2009 tarihli konsolide finansal tablolarını açıkladı. Bankanın 2009 yılının ilk çeyreğindeki konsolide net kârı, 712 milyon 438 bin oldu.

Garanti’nin konsolide aktif büyüklüğü 104 milyar 933 milyon 785 bin TL seviyesine ulaşırken, nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla ekonomiye sağladığı destek, 69 milyar 341 milyon 943 bin TL’ye yükseldi.

Genel Müdür Ergun Özen, “Garanti Bankası, son derece likit ve sağlam bilanço yapısı ve güçlü özkaynaklarıyla başlamış olduğu 2009 yılının ilk üç ayında da aynı performansına güçlü bir şekilde devam ediyor" dedi.

Özen, ilk üç aydaki yüksek performansta faizlerin sürekli düştüğü mevcut konjonktürün de etkisi olduğunu belirtti.

Garanti’nin zor zamanlarda da ülke ekonomisine desteğini kesmediğini belirten Özen “Türkiye’nin en çok kredi veren bankası olarak nakdi kredilerdeki pazar payımızı yüzde 15’in üzerine çıkardık. Daha iyi hizmet sunmak ve Garanti farkını daha çok kişiye yaşatmak için yatırımlarımıza devam ederek, 2009 yılında da şube ağımızı genişletiyoruz.” dedi.

MÜŞTERİ SAYISI 8.4 MİLYONA ÇIKTI
Geçmişten bu yana süregelen yatırımlar sonucunda, son bir yılda 1,1 milyon kişinin daha Garanti’yi tercih ettiğini vurgulayan Özen, “Müşteri sayımızı 8.4 milyona çıkardık. Öte yandan, mevduatımızı, sektörün artış hızının çok daha üstünde artırmayı başardık” diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...