Garanti'den 9 ayda 2.6 milyar lira kâr

Garanti Bankası, yılın dokuz ayında 124.4 milyar TL konsolide aktif büyüklüğe ve 2.6 milyar TL konsolide net kâra ulaştı.

Garanti'den 9 ayda 2.6 milyar lira kâr

Türkiye Garanti Bankası, 30 Eylül 2010 tarihli konsolide finansal tablolarını açıkladı.

Bankanın 2010 yılının ilk 9 ayındaki konsolide net kârı, 2 milyar 664 milyon 800 bin TL oldu. Garanti’nin konsolide aktif büyüklüğü 124 milyar 379 milyon TL seviyesine ulaşırken, nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla ekonomiye sağladığı destek 80 milyar 33 milyon 597 bin TL’ye ulaştı. Bankanın özsermaye kârlılığı yüzde 24, aktif kârlılığı ise yüzde 3 olarak gerçekleşti.

Konuyla ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, “2010 başından bugüne kadar çok başarılı bir performans sergiledik. Türkiye’nin en fazla kredi veren bankası olarak kararlılıkla yolumuza devam ettik. Yabancı para kredilerle işletmelere; ihtiyaç ve konut kredileriyle bireylere sağladığımız destek 3. çeyrekte hızla arttı. 9.6 milyon müşterimizin bize duyduğu güvenle mevduatlarımız sektörün çok üzerinde büyüyor. Güçlü aktif kalitesi ve yüksek sermaye yeterliliğiyle sağlam bilanço yapımızı sürdürüyoruz. 2011’de bizi bekleyen düşük faiz oranları ve daralan marjlar karşısında, öncü konumumuzu sürdürmek ve yarına hazır olabilmek için, yatırımlarımızı şimdiden yapıyoruz.

Sahip olduğumuz insan gücüne verdiğimiz önem, müşterimizi iyi dinlememiz, doğru değerlendirmemiz ve teknolojik üstünlüğümüz sayesinde doğrudan ihtiyaca yönelik ürün ve hizmetler tasarlamaya devam ediyoruz. Kazanırken kazandırma ilkesinden vazgeçmeksizin, tüm paydaşlarımızla birlikte büyüyeceğiz. Bu amaçla daha da verimli çalışacağız” dedi.

Garanti’nin ulusal ve uluslararası otoritelerden ödül almaya devam ettiğini vurgulayan Özen, “Euromoney 10. kez Garanti’yi ‘Türkiye’nin En İyi Bankası’ seçti. Lider internet bankacılığı websitemiz ‘garanti.com.tr’ Altın Örümcek ödülünü 8. kez kazandı. Global Finance tarafından Romanya’da ‘En İyi Bireysel İnternet Bankası’ seçildik. ‘garantimortgage.com’ Web Marketing Association’ın verdiği Web Awards 2010 kapsamında, ‘Finansal Servisler’ kategorisinde ‘Üstünlük’ ödülüne layık görüldü. Garanti iPhone e-Trader uygulaması, Stevie İş Ödülleri’nin ‘Finansal Servisler’ kategorisinde birincilik kazandı. MediaCat Felis Ödülleri’nde ‘Büyük Ödül’ün sahibi olan Garanti, ayrıca 5 kategoride birincilik ve başarı ödüllerini de aldı. Aldığımız ödüller, bize daha iyisini yapmak için güç veriyor” diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...