Garanti'den 913 milyon lira kâr

Garanti Bankası, 2011’in ilk çeyreğinde, 137,4 milyar TL konsolide aktif büyüklüğe ve 913 milyon TL konsolide net kâra ulaştı.

Garanti'den 913 milyon lira kâr

Garanti Bankası, 31 Mart 2011 tarihli konsolide finansal tablolarını açıkladı. Bankanın 2011 yılının ilk çeyreğinde konsolide net kârı, 913 milyon 261 bin TL oldu.

Garanti’nin konsolide aktif büyüklüğü 137 milyar 367 milyon TL seviyesine yükselirken, nakdi ve gayrinakdi krediler aracılığıyla ekonomiye sağladığı destek 94 milyar 925 milyon 485 bin TL’ye ulaştı. Bankanın özsermaye kârlılığı yüzde 22.4 aktif kârlılığı ise yüzde 2.7 olarak gerçekleşti.

Konuyla ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, "2011’in ilk çeyreğinde beklentilerin üzerinde bir performans ortaya koyduk. Garanti markasıyla özdeşleşen hizmet kalitemiz ve müşteri yaklaşımımız sayesinde, birçok alanda sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ediyoruz. Yurtiçi ve yurtdışı kaynaklı olası dalgalanmalara karşı temkinli duruşumuzu koruyarak, ilk 3 ayda yakaladığımız başarılı performansımızı 2011’in kalan çeyreklerine de taşımak azmindeyiz" dedi.

Garanti Bankası’nın tüm sosyal paydaşlarının büyümesine katkı yapmaya devam edeceğini vurgulayan Özen, “KOBİ’lere desteğimiz kesintisiz bir şekilde sürüyor. Enerji verimliliği yatırımlarına destek olacak ürün ve hizmetlerin yanı sıra, ticaretin finansmanını banka garantisi altına alan yeni ürünleri de KOBİ’lerimizin kullanımına sunuyoruz. Müşterilerimizin birikimlerini en iyi şekilde değerlendirmeleri için, ürün yelpazemizi yatırım fonları ve yapılandırılmış fon pazarına yönelik yenilikçi ürünlerle daha da zengileştiriyoruz. Ayrıca farklı profildeki yatırımcıların taleplerine cevap verecek şekilde oluşturulmuş yurtiçi ve yurtdışı bono ihraçlarımızla fonlamamızı daha uzun vadeye yayıyor ve çeşitlendiriyoruz. İlk çeyrekte açtığımız 21 yeni şubeyle uzun vadeli yatırımlarımıza devam ederken, güçlü aktif kalitemiz ve yüksek sermaye yeterliliğimizle sağlam ve likit bilanço yapımızı koruyoruz" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...