Garanti'den Western Union'la işbirliği

Garanti Bankası ve Western Union arasında yapılan işbirliği kapsamında, Western Union para gönderme-alma işlemleri dünyada ilk kez Garanti İnternet Şubesi üzerinden yapılabilecek.

Garanti'den Western Union'la işbirliği

Garanti Bankası ile Western Union, uluslararası para gönderme ve alma işlemlerinin www.garanti.com.tr’deki Garanti İnternet Şubesi üzerinden gerçekleşmesine olanak sağlayan bir işbirliği anlaşmasına imza attı.

Bu kapsamda, Garanti Bankası müşterileri, Western Union aracılığıyla yurtdışından kendilerine gelen havaleleri, Western Union acenta hizmet noktalarına gitmeksizin, Garanti İnternet Şubesi aracılığıyla, doğrudan banka hesaplarına aktarabilecek.

Ayrıca yine Garanti İnternet Şubesi aracılığıyla kendi banka hesaplarından Western Union’ın yurtdışındaki 334 binin üzerindeki acenta hizmet noktasına para gönderebilecek.

Garanti İnternet Şubesi’nin Western Union acentalığını üstlendiği işbirliği kapsamında, sıkça yapılan para gönderim işlemleri, “kayıtlı gönderim” olarak tanımlanabilecek.

Ayrıca Western Union’ın kişiden sirkete hızlı ve rahat bir şekilde para gönderme imkanı sağlayan servisi Quick Pay işlemleri de kolaylıkla yapılabilecek.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ali Fuat Erbil, "Para transferi için sunduğumuz çözümleri, şimdi de, uluslararası para transferinde dünyada akla gelen ilk marka olan Western Union ile yaptığımız işbirliğiyle daha da genişletme imkanı bulduk. Dünya Bankası verilerine göre Avrupa’da ve ABD’de yaşayan 5 milyona yakın Türk, Türkiye'de yaşayan yaklaşık 1 milyon yabancı uyruklu kişi, bu hizmetle, yakınlarına kolayca para havale edebilecek, onlardan para alabilecek. Çocukları yurtdışında okuyan anne babalar da, bu hizmetten kolayca yararlanabilecek" dedi.

Sayfa Yükleniyor...