Garanti'nin 9 aylık kârı 2.1 milyar lira

Garanti Bankası'nın 9 aylık net kârı yüzde 48 artışla 2.08 milyar lira olarak gerçekleşti.

Garanti'nin 9 aylık kârı 2.1 milyar lira

Garanti Bankası'nın KAP'a açıkladığı faaliyet raporundaki konsolide olmayan bilançosuna göre 3'üncü çeyrek net kârı beklentilere paralel olarak 666.7 milyon lira oldu.


Bankanın 9 aylık net kârı yüzde 48 artışla 2.083 milyar lira olarak gerçekleşti. Bankanın 2008 yılı üçüncü çeyrek net kârı 405.24 milyon lira, 2008 9 aylık net kârı ise 1.4 milyar lira olmuştu.

Sermayesinin yüzde 30.52'si Doğuş Grubu, yüzde 20.85'i ise GE Araştırma ve Müşavirlik'e ait olan Garanti Bankası'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, ”Global ekonomik krizin en karanlık günleri geride kaldı ve artık toparlanma dönemine girildi. Ancak bu sürecin uzun ve kademeli olacağını gözlemlemekteyim" dedi.

Şahenk sözlerini şöyle sürdürdü: "Gerek ekonomik gerekse finansal anlamda kayıplar ve dengelenme bir süre daha devam edebilir. Global anlamda yüklü kurtarma planlarına ve sağlanan kamu desteğine rağmen özellikle ABD'de birçok banka sermaye yetersizliği problemlerini aşmakta zorlanmaktadır. ABD’de kapanan banka sayısı 115'e ulaşmıştır ve birçok bankanın daha benzer akıbeti paylaşacağı tahmin edilmektedir.

Makroekonomik göstergeler açısından da özellikle işsizlik oranlarında artışın devam edeceği ve bu durumun talep koşulları üzerinde baskı yaratmaya devam edeceği tahmin edilmektedir. Türkiye’de ise, küresel kriz döneminde en önemli avantajımız olan güçlü bankacılık sektörü yılın üçüncü çeyreğinde de başarılı performansını sürdürmüştür. Benzer şekilde, önümüzdeki dönemde de bankacılık sektörünün sağlıklı bilanço ve sermaye yapısı sayesinde ekonomiye destek vermeye devam edeceği öngörülmektedir."

Öte yandan faaliyet raporunda yer alan bilgiye göre bankanın Eylül sonu itibariyle 746 şubesi bulunuyor bunun 9'u yurtdışında yer alıyor.

Sayfa Yükleniyor...