Garanti'ye 1 milyar dolarlık kredi

Garanti Bankası, dış ticaretin finansmanında kullanılmak üzere, 2009 yılının aynı döneminde aldığı 700 milyon dolar tutarındaki sendikasyon kredisini, 1 milyar dolar karşılığı olarak yeniledi.

Garanti'ye 1 milyar dolarlık kredi

İngiltere'nin başkenti Londra'da, Four Seasons otelindeki sendikasyon kredisi imza törenine, Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Genel Müdür Yardımcısı Tolga Egemen ve çok sayıda bankadan yetkili katıldı.

İmza töreninde konuşan Garanti Bankası Genel Müdür Özen, şunları kaydetti: "Garanti Bankası olarak koordine ettiğimiz bu düşük maliyetli işlemle, uluslararası piyasalardaki tüm zorlu koşullara rağmen, sendikasyon kredileri alanındaki uzmanlığımızı, uluslararası bankacılık ilişkilerindeki gücümüzü bir kez daha ortaya koyduk."

Özen, Garanti Bankası'nın istikrarlı performansı ve büyümeye odaklı stratejisiyle, uluslararası piyasalarda da tercih edilen iş ortağı olma konumunu sürdürdüğünü belirtti.

Garanti Bankası Genel Müdürü Özen, imza töreninden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada ise, uluslararası finansal piyasalardaki ekonomik kriz dikkate alındığında, 1 milyar dolarlık işleme imza atmanın kolay olmadığını belirterek, "Bu tabii, Türkiye'nin geldiği yeri gösteriyor, insanlar Türkiye'ye yatırım yapmaktan en ufak bir endişe duymuyorlar" dedi.

Geçen yıl libor 200 ile yapılan bir işlemin, bu yıl libor 120 ile yapıldığını belirten Özen, "Yani hem miktarı artırdık hem de toplam gelen talep 1 milyar 450 milyon dolar civarında oldu. Bununla da bir rekor kırmış olduk. Sanırım bir Türk bankasına gelen en fazla talep oldu, ama biz hepsini almadık 450 milyon dolarını masada bıraktık" diye konuştu. Yaklaşık 1,5 milyar dolar taleple karşılaşan işlemin maliyeti Libor ve Euribor 120 bps olarak gerçekleşti. 2010 yılında gerçekleştirilen en düşük maliyetli sendikasyon olma özelliği taşıdığı belirtilen işleme, 18 ülkeden 49 banka katıldı. Vadesi 1 yıl olan kredi, 316,4 milyon dolar ve 513,5 milyon Euro olmak üzere iki dilimden oluşuyor.

Sayfa Yükleniyor...