Garanti'ye 1 milyar Euro kredi

Garanti Bankası, dış ticaretin finansmanında kullanılmak üzere, 2010 yılının aynı döneminde aldığı 700 milyon Euro tutarındaki sendikasyon kredisini, 1 milyar Euro karşılığı olarak yeniledi.

Garanti'ye 1 milyar Euro kredi

İngiltere'nin başkenti Londra'da, Claridges otelindeki sendikasyon kredisi imza törenine, Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Genel Müdür Yardımcısı Tolga Egemen, Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Ahmet Demirok, Müşaviri Selma Gürbüzer ile çok sayıda bankadan yetkili katıldı.

Garanti Bankası Genel Müdür Özen imzaların atılmasını ardından yaptığı konuşmada, ''Garanti Bankası olarak kendimizin koordine ettiği bu işlemle, sendikasyon kredileri alanındaki uzmanlığımızı, uluslararası bankacılık ilişkilerindeki gücümüzü, bir kez daha ortaya koyduk'' dedi.

İlişkide oldukları bankalarla beraber büyüme odaklı stratejilerinin ve işlem hacmi yaratmadaki kabiliyetlerinin olumlu sonuçlarını gördüklerini ifade eden Özen, Garanti Bankası'nın uluslararası piyasalarda tercih edilen iş ortağı olma konumunu sürdürdüğünü kaydetti. Özen konuşmasında ayrıca, ''dünyadaki ekonomik krizin ardından Türkiye'nin parlayan bir yıldız olduğunu'' ifade etti.

Yaklaşık 1,2 milyar Euro'nun üzerinde bir taleple karşılaşan işlemin toplam maliyeti Libor ve Euribor 110 bps olarak gerçekleşti. 2011 yılında gerçekleştirilen en düşük maliyetli sendikasyon olma özelliği taşıdığı belirtilen işleme, 19 ülkeden 42 banka katıldı. Vadesi 1 yıl olan kredi, 304,5 milyon dolar ve 782,5 milyon Euro olmak üzere iki dilimden oluşuyor.

İşlem, Garanti Bankası'nın kendi koordine ettiği 8. işlem olma özelliğini taşıyor.

Sayfa Yükleniyor...