Garanti'ye 400 milyon dolar kredi

Garanti Bankası, 400 milyon dolar seküritizasyon kredisi aldı.

Garanti'ye 400 milyon dolar kredi

Garanti Bankası, yurtdışı borçlanma programı çerçevesinde, OPIC (Overseas Private Investment Corporation) kurumundan 14 yıl vadeli, 400 milyon dolar tutarında havale akımlarına dayalı seküritizasyon kredisi temin etti.

Söz konusu kredinin, kadın girişimciler ve kalkınmada öncelikli yöreler dahil, küçük ve orta ölçekli işletmelerin finansman ihtiyacının karşılanmasında kullanılacağı bildirildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ali Fuat Erbil, "Garanti Bankası olarak seküritizasyon kredileri alanındaki uzmanlığımızı, uluslararası bankacılık ilişkilerindeki gücümüzü bir kez daha ortaya koyduk. OPIC’in Türkiye’de doğrudan kredi sağladığı ilk banka olan Garanti, son işlemle OPIC'in Türkiye’de en yüksek tutarlı kredi sağladığı kurum oldu. Garanti, yabancı bir bankaya ihtiyaç duymadan başından sonuna kadar tüm işlemi yapılandırarak, bu alandaki uzmanlığını ispat etti. Bugüne dek Türkiye’de bu boyutta bir işlemi kendi kendine düzenleyebilen tek banka olan Garanti’nin, yurtdışı borçlanma yaratma ve kredi olanaklarını derinleştirmedeki başarısı, OPIC kredisiyle bir kez daha kanıtlandı. Bankamız, uluslararası piyasalarda tercih edilen kurum olma özelliğini sürdürüyor" dedi.

Sayfa Yükleniyor...